Sluiten
Docenten mbo in overleg

Ontwikkel uw rekenexamens met Cito

mbo | Trainingen

Voor toets- en examenconstructeurs

Ontwikkel uw rekenexamens met Cito

Het mbo mag zelf rekenexamens gaan maken voor hun studenten. Verschillende scholen starten daar al mee. Denkt u erover om dat te doen? Cito helpt u graag met het ontwikkelen van de eigen examens volgens route 2.

Hoe werkt het?

Cito verzorgt een praktische training Construeren en vaststellen van examens. Tijdens deze training maken deelnemers minimaal één examen en een herexamen. Deze zijn direct te gebruiken in het onderwijs. Om examenontwikkeling volgens route 2 mogelijk te maken zullen we groepen maken met deelnemers van verschillende mbo-opleidingen. Zo zorgen we ook nog eens voor optimale kennisuitwisseling.

Flexibele opzet

De opzet is een mix van praktijk (examens ontwikkelen) en theorie (hoe ontwikkel je kwaliteitsexamens binnen de wettelijke eisen). Het programma is volledig flexibel in te richten. Wilt u een rekenexamen en een examen voor detailhandel en een taalexamen?
Geen probleem.
Per toets kunnen dan minimaal drie personen deelnemen van uw instelling en van een andere mbo-instelling. Uitgaande van 12 personen per groep kunnen maximaal vier examens met herkansing tegelijk worden ontwikkeld. Cito zorgt voor het proces en staat voor de kwaliteit van het eindproduct.
Al onze trainingen zijn afgestemd op de competentie-profielen van de NVE
Wat levert het op?
Deze praktische training is al mogelijk vanaf vier dagdelen.
Daarvoor krijgt u:
  • Eén of meerdere direct inzetbare examens van uitstekende kwaliteit (minimaal twee versies per toets).
  • Opgeleide toetsconstructeurs en -vaststellers die zelfstandig kwaliteitsexamens kunnen ontwikkelen en beoordelen op kwaliteit.
  • Indien u ook voor certificering kiest: gecertificeerde toetsconstructeurs of -vaststellers.

Wilt u meer weten?

Bespreek vrijblijvend uw wensen met Sabine ter Weyden:
(026) 352 15 01 of citoconsult@cito.nl.
Zij helpt u graag verder!