Sluiten
Groeimeter

Groeimeter – nieuw!

'Met Groeimeter laat ik zien dat ik groei'

De basis van Groeimeter: leerdoelenset van SLO

De cruciale rekendoelen volgen met Groeimeter

PO-Raad, OCW, SLO en educatieve uitgevers hebben samengewerkt om scholen nu en straks te helpen focus aan te brengen. Focus op de leerdoelen die van belang zijn voor doorstroom van de leerlingen (zie ook deze pdf)In de overzichten worden de belangrijkste leerdoelen per groep voor de komende periode genoemd.

Hoe volg je de cruciale rekendoelen voor de komende periode? In dit kader brengen we ook graag Groeimeter onder de aandacht: het formatieve, online platform waarmee je op leerdoelniveau kunt zien wat je leerlingen beheersen en nog niet.

Hoe kan Groeimeter juist nu helpen?

 • Je selecteert in Groeimeter eenvoudig de leerdoelen (per jaargroep en per domein) die jij aan een leerling wilt voorleggen, dus ook de leerdoelen die SLO noemt in de prioritering

  Groeimeter SLO doelen groep 3Of de leerdoelen die in jouw methode de komende tijd aan de orde komen. Bijvoorbeeld 'kan bedragen tot en met 20 euro samenstellen met munten van 1 en 2 euro en biljetten van 5 en 10 euro'. Die selecteer je heel makkelijk in Groeimeter:
  Groeimeter voorbeeld doelen
 • Jij kunt per leerling (of voor de hele groep) aangeven wie aan welk leerdoel gaat werken. Alle rekendoelen voor groep 3 t/m 8 zijn opgenomen.
 • De leerling kan – ook vanuit huis – in slechts 7 vragen laten zien of hij of zij het leerdoel beheerst.
 • En jij en je leerling zien direct het resultaat, inclusief feedback op goede en foute antwoorden. Zo werken leerlingen vanuit eigenaarschap aan de leerdoelen.
 • Bij elk behaald doel ziet een leerling direct dat hij gegroeid is, en dat levert een zo belangrijke succeservaring op.


  Groeimeter leerling ziet leerdoelen behaald

Je kunt Groeimeter een maand lang gratis proberen. We nodigen je van harte uit te ontdekken hoe Groeimeter jou en jouw leerlingen kan ondersteunen, juist ook in deze tijd. Onze ervaring is dat leerlingen het werken met Groeimeter erg leuk vinden! Neem gerust contact op om te sparren over de mogelijkheden in jouw situatie.

Maak kennis met Groeimeter