SluitenSluiten
Groeimeter

Groeimeter – nieuw!

'Met Groeimeter laat ik zien dat ik groei'

LVS 3.0 wordt Leerling in beeld

Je kunt jouw leerlingen zien groeien in het gloednieuwe LVS, Leerling in beeld. Het leerlingvolgsysteem van iederéén. Ook benieuwd?

> Maak snel kennis

Ga aan de slag! Starten met het nieuwe LVS is heel gemakkelijk. Alle data gaan mee en Leerling in beeld werkt met doorlopende vaardigheidslijnen, waardoor er geen trendbreuk ontstaat bij de overstap vanuit LVS 3.0 toetsen.

Groeimeter in Leerling in beeld

Wist je dat Groeimeter onderdeel is van pakket Compleet van Leerling in beeld? Met Groeimeter krijg je verdieping tot op leerdoelniveau. Volledig online, via een speelse opzet en slechts zeven (Rekenen) en tien (Spelling) opgaven per leerdoel.

> Bekijk de pakketten van Leerling in beeld
Nieuw!

Flexibel in te zetten

De basis van Groeimeter? De nieuw ontwikkelde leerdoelenset Rekenen van SLO. Met Groeimeter kijk je hoeveel leerdoelen jouw leerlingen al beheersen en wat de volgende stappen zijn. Zonder vergelijking met andere kinderen: je meet wat een individuele leerling beheerst en hoe hij of zij kan groeien. Een fijne, positieve insteek dus die tijdens de pilots van Groeimeter al direct erg werd gewaardeerd. Iedereen maakt stapjes, op een eigen niveau en in een eigen tempo. 

Gebruik Groeimeter op jouw manier!

Je kunt Groeimeter voor verschillende doelen gebruiken. Bijvoorbeeld om leerlingen op hun leerlijn te volgen. Of wanneer je geen methode gebruikt, zicht te krijgen op zwakkere of juist sterkere leerlingen. Groeimeter werkt ook perfect samen met de LVS-toetsen. De LVS-vaardigheidstoetsen geven inzicht in de ontwikkeling van je leerlingen tot op domeinniveau. Met Groeimeter krijg je tot op leerdoelniveau inzicht in wat je leerlingen beheersen.

Amir in zijn eigen leerlijn volgen?

Amir van Groeimeter

Zet leerdoelen klaar die passen bij de ontwikkeling van Amir. Je bepaalt zelf wanneer en welk(e) leerdoel(en) je wilt voorleggen.

Vallen Thijs zijn  LVS-resultaten op?

Thijs van Groeimeter

De LVS-analyses geven je meer inzicht. In Groeimeter selecteer je alle leerdoelen die horen bij het domein dat opvalt. Zo blijkt dat Thijs nog veel moeite heeft met het begrip ‘kwart’. Daar kun je mee aan de slag!

Tussen de LVS-toetsen door weten welke leerdoelen Mila al beheerst?

Mila van Groeimeter

Je krijgt goed zicht op Mila’s ontwikkeling door van tijd tot tijd met haar een set leerdoelen te toetsen.

Groeimeter is overzichtelijk

Groeimeter is overzichtelijk. Alle leerdoelen Rekenen voor groep 3 t/m 8 staan in het systeem. Deze leerdoelen kun je filteren op groep of op domein . Wil je bijvoorbeeld alle doelen op het domein Verbanden in groep 5 zien? Dan biedt Groeimeter het overzicht. Zo ben je heel bewust met het curriculum bezig. Als je alle leerdoelen behandelt, werk je automatisch naar de kerndoelen én de referentieniveaus toe.
De basis van Groeimeter is de ontwikkelde leerdoelenset Rekenen van SLO. Met Groeimeter kijk je hoeveel leerdoelen jouw leerlingen al beheersen en wat de volgende stappen zijn. Zonder vergelijking met andere kinderen: je meet wat een individuele leerling beheerst en hoe hij of zij kan groeien. Je kunt Groeimeter voor verschillende doelen gebruiken. Bijvoorbeeld om leerlingen op hun leerlijn te volgen. Zo kun je ook gebruik maken van de filter Leerroutes bij Passende Perspectieven. Of wanneer je geen methode gebruikt, zicht te krijgen op zwakkere of juist sterkere leerlingen. Groeimeter werkt ook perfect samen met de LVS-toetsen. De LVS-vaardigheidstoetsen geven inzicht in de ontwikkeling van je leerlingen tot op domeinniveau. Met Groeimeter krijg je tot op leerdoelniveau inzicht in wat je leerlingen beheersen.

Ga je werken met Leerling in beeld? Groeimeter is onderdeel van het pakket Compleet!

Bekijk hoe Groeimeter werkt!