SluitenSluiten
groeimeter

Algemene vragen

Algemene vragen

Op deze pagina hebben we de algemene vragen over Groeimeter voor je op een rij gezet. Hopelijk staat jouw vraag ertussen. Zo niet, neem dan contact op met de klantenservice.
 • Wat is Groeimeter?
  Groeimeter is een online formatief toetsplatform voor Rekenen en Spelling. In Groeimeter staat groei centraal en volg je je leerlingen op hun eigen tempo en niveau. Jij bepaalt wanneer en welke leerdoelen je je leerlingen aanbiedt. Dat doe je door toetsjes voor hen klaar te zetten. Dit zijn korte, speelse toetsjes met maximaal 10 opgaven. In een paar minuten tijd weten je leerlingen of ze een leerdoel beheersen
 • Voor welke groepen kan ik Groeimeter gebruiken?
  Je kan Groeimeter gebruiken voor groep 3 t/m 8 in het (speciaal) basisonderwijs. 
 • Is er een proeflicentie van Groeimeter beschikbaar?
  Je kunt 1 maand gebruikmaken van een gratis proeflicentie. Op die manier heb je de gelegenheid om Groeimeter te ontdekken.
  Bestel de proeflicentie via de webshop of kijk op onze website. Binnen twee werkdagen wordt je licentie voor een maand geactiveerd en kun je met Groeimeter aan de slag.
 • Is Groeimeter een vervanging voor de LVS-toetsen?
  Groeimeter is geen vervanging voor de LVS-toetsen. Het is er wél een waardevolle aanvulling op. LVS-toetsen laten zien hoe de vaardigheid van de leerling zich ontwikkelt en hoe vaardig de leerling is in vergelijking met leeftijdgenoten. De lesstof die in de toetsen aan bod komt, omvat verschillende onderwerpen en beslaat een langere periode. De toetsjes in Groeimeter zijn beheersingstoetsjes die inzoomen op één specifiek onderwerp. Ze laten in detail zien wat de leerling al beheerst en wat nog niet. Zo krijg je in korte tijd zicht op hoe de leerling ervoor staat en kan de volgende stap in het leerproces gezet worden.
 • Hoe gebruik ik Groeimeter in combinatie met LVS-toetsen?
  Groeimeter en de LVS-toetsen vullen elkaar prima aan.
  –  Wil je bijvoorbeeld in aanloop naar een LVS-afname zicht krijgen op waar je leerlingen staan? Gebruik Groeimeter dan in de periode voorafgaand aan een LVS-afname. De leerlingen kunnen zich dan goed op de afname voorbereiden.
  –  Wil je juist na een LVS-afname met je leerlingen aan de slag? Ook dan kun je van Groeimeter gebruikmaken. De leerlingen kunnen zich dan bijvoorbeeld richten op de leerdoelen die ze nog lastig vinden.
 • Hoe kan ik Groeimeter inzetten?
  Groeimeter is flexibel van opzet. Je zet het in op een manier die voor jou fijn werkt. Met Groeimeter zet je heel eenvoudig één of meer toetsjes voor je leerlingen klaar. Je selecteert de leerdoelen die aansluiten bij de ontwikkeling van je leerlingen. Jij kiest wanneer je dat doet en voor welke leerlingen.
 • Kunnen leerlingen zelfstandig met Groeimeter aan de slag?
  Als je toetsjes voor je leerlingen hebt klaargezet, kunnen ze met Groeimeter aan de slag. Ze kiezen zelf welke én hoeveel toetsjes ze maken. Na afloop zien de leerlingen welke leerdoelen ze hebben behaald en aan welke leerdoelen ze nog moeten werken. Natuurlijk zien ze ook de goede antwoorden.
 • Kun je de uitkomsten van de toetsjes makkelijk inzien?
  Dat kan heel makkelijk. Jij én de leerling zien direct na het maken van een toetsje of een leerdoel beheerst wordt, wat goed en minder goed is gegaan en wat de juiste antwoorden zijn. Op het dashboard van Groeimeter zie jij daarnaast in een oogopslag welke leerdoelen door veel leerlingen zijn behaald en welke leerdoelen nog extra aandacht nodig hebben