SluitenSluiten
Primair onderwijs

Afnamekalenders

Cito logo plectrumVerder

Afnamekalenders

Afnemen van de LVS-toetsen is heel gemakkelijk! Jij bepaalt zelf je afnamemomenten. Je hebt volledige vrijheid bij het samenstellen van de kalender voor jouw school. Om de groei jaarlijks te blijven volgen, adviseren we vaste afnamemomenten. LVS-toetsen afnemen buiten de adviesperiodes? Je volgt je leerlingen dan op functioneringsniveau en/of referentieniveau.

Wil je je leerlingen – naast natuurlijk die belangrijke focus op groei – vergelijken met het landelijk gemiddelde (vaardigheidsniveau I t/m V of A t/m E)? Dan zijn hiervoor de vaste adviesperiodes:

  • B-moment: adviesperiode oktober
  • M-moment: adviesperiode half januari t/m half februari
  • E-moment: adviesperiode juni
In de handleidingen vind je onze specifieke adviezen per vaardigheid.

Let op: schooljaar 2022-2023 is het laatste schooljaar dat je LVS 3.0 kunt gebruiken. Vanaf schooljaar 2023-2024 vervangt het nieuwe LVS Leerling in beeld de huidige LVS 3.0-toetsen en het Computerprogramma LOVS. Alle scholen werken vanaf dan met Leerling in beeld via het Cito platform.

Zij maken het onderwijs krachtiger

"Je moet je altijd afvragen met welk doel je toetst. Als je er niets mee doet, dan is het ook niet zinvol. Juist de analyse en vervolgstappen zijn zó belangrijk!"
Stan
Stan
Leerkracht primair onderwijs
"Hoe ontwikkelt een kind zich op didactisch vlak? Dat krijg ik prachtig in beeld. En daarmee kan ik aan de slag!"
Wendy
Wendy
Leerkracht en bovenbouw-coördinator