SluitenSluiten
Primair onderwijs

Kleuters volgen in hun ontwikkeling

Vroegtijdig inzicht in elk kind

In het kort

Grote sprongen in de ontwikkeling

Je kleuters zijn volop in beweging, letterlijk en figuurlijk. Je ziet ze bijna groeien. Op speelse wijze volg je hun groei met onze instrumenten. Tot 2022 kan dit nog met de toetsen Taal en Rekenen voor kleuters. Daarnaast kun je de observatielijsten voor motoriek en sociaal-emotionele ontwikkeling nog steeds inzetten.

Wist je dat we - samen met heel veel kleuterleerkrachten en andere onderwijsprofessionals - een nieuw instrument hebben ontwikkeld om je kleuters te volgen? Kleuter in beeld! Dit nieuwe observatie-instrument helpt jou om een goed beeld te krijgen van de taal- en rekenontwikkeling van je kleuters. Je kunt het nu naast de toetsen uitproberen of als zelfstandig instrument. Sociaal-emotioneel en Motoriek maken het dashboard van de online omgeving van Kleuter in beeld compleet.
Probeer gratis een proeflicentie!

kleuters spelen buiten

Daarom kleuters volgen

  • Zo vroeg mogelijk zicht op de ontwikkeling van taal, voorbereidend rekenen, motoriek en sociaal-emotionele ontwikkeling
  • Voor ieder kind optimale ondersteuning in zijn of haar brede ontwikkeling
  • Objectief en betrouwbaar inzicht naast je eigen observaties
  • Speelse materialen passend bij de kleuterleeftijd
  • Vergelijken op leerling-, groep- én schoolniveau

Ontwikkeling op alle fronten

De kleuters moeten lekker in hun vel zitten, moeten zichzelf mogen zijn. Dat staat voorop en dat kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Je brengt de ontwikkeling van het voorbereidend rekenen en taal in kaart, maar - zeker zo belangrijk - ook de ontwikkeling op motorisch en sociaal-emotioneel gebied. Ons aanbod voor het volgen van kleuters ondersteunt je op alle vlakken.

Verschillende bronnen voor een nóg beter beeld

Het inzicht in de ontwikkeling van je kleuters moet breed en betrouwbaar zijn. Door informatie uit verschillende bronnen - eigen observaties, de observatielijsten en instrumenten van Cito, gesprekken met ouders, gesprekken met kind - mee te nemen, krijg je een zo compleet mogelijk beeld van het niveau en de ontwikkeling van je leerlingen en groep.

"Ik zie het als een meetlat die niet door mijn mening gekleurd is. Het is soms even wennen, maar het past wel bij kleuters."
Vanessa
Bouwcoördinator po

Digitaal afnemen

  • Blije leerlingen. Kinderen vinden het leuk te werken op een tablet of pc. 
  • Tijdsbesparing. De pc verzorgt de afname, het nakijken én het scoren.
  • Gemak. Directe rapportage na afname.
  • Nauwkeurig. De afnames zijn even nauwkeurig of nóg nauwkeuriger dan op papier.
  • Op maat. Leerlingen werken zelfstandig en in eigen tempo.