SluitenSluiten
Zo werk je met leerling in beeld

Op naar een toekomst vol bloeiers en groeiers!

Over werken met Leerling in beeld

Jij hebt gekozen voor het leerlingvolgsysteem van iederéén: Leerling in beeld. Wat fijn dat jullie de leerlingen van jullie school gaan volgen met het nieuwe LVS van Cito. Deze pagina is speciaal voor jou, om lekker aan de slag te gaan met Leerling in beeld. Veel plezier!
Toets je op papier?
Zorg er dan voor dat je op tijd de benodigde materialen binnen hebt.

Bestel de materialen voor pakket Basis

Bestel de materialen voor pakket Compleet

Nieuw voor jou:

  • Inplannen van de nieuwe Leerling in beeld-toetsen
  • Nieuwe leerlingrapportages
  • Nieuwe groepsrapportages
  • Nieuwe schoolrapportages
  • In een oogopslag inzicht in cognitieve doelen, groei en het welzijn
  • Verdiepende fase: handvatten bij het verder diagnosticeren
  • Afname-instructies en nakijkkaarten

Starten met Leerling in beeld doe je zo

Ga je voor het eerst starten met Leerling in beeld? Lees dit handige stappenplan en vergeet dit niet te delen met je collega’s.
 Wereldvolgroei

Korte rondleiding in Leerling in beeld

Zo ondersteunen we jou

En natuurlijk zijn de fijne collega’s van klantenservice er voor al je vragen. Mail naar klantenservice@cito.nl of bel (026) 352 11 11. Soms nóg sneller: via FB, Twitter of Instagram.

Nieuw! Word lid van onze Leerling in beeld Facebook-pagina

Leerling in beeld ontwikkelt door

Achter de schermen werken we – samen met het onderwijs – hard om Leerling in beeld nóg beter te maken. Regelmatig vindt er een nieuwe release plaats, wat betekent dat er enkele veranderingen en vernieuwingen worden doorgevoerd. Via de speciale nieuwsbrief en de releasenotes onder nieuws in Leerling in beeld informeren we jou over de nieuwe mogelijkheden.

Roadmap

Ouders, hoe houd je daar rekening mee?


Hoe gebruik je de nieuwe rapportages in gesprekken? Allereerst altijd belangrijk voor jou als leerkracht of IB'er: een zekere basiskennis van toetsen (💡 leestip: Zinvol toetsen). Aandachtspunten bij het bespreken van resultaten met ouders:
1. Maak duidelijk dat hun kind meer is dan het toetsresultaat en dat je als leerkracht (en als school) ook zeker op andere manieren naar de ontwikkeling van hun kind kijkt.
2. Een goede uitleg bij toetsresultaten is onmisbaar. Laat zien dat je vooral kijkt naar groei, en niet alleen naar het niveau. Leerling in beeld legt de focus nog veel meer op de groei van iedere leerling. In het Leerlingprofiel zien de leerlingen direct hun groei ten opzichte van zichzelf. En de kleur rood (die je overigens in LVS 3.0 ook uit kon zetten wanneer je resultaten aan leerlingen of ouders wilt laten zien) is in het nieuwe LVS niet meer beschikbaar.
3. Benadruk dat de toetsresultaten een mooi hulpmiddel zijn om ouders een realistisch beeld te geven van de ontwikkeling van hun kind.


> Lees ook meer op (en verwijs vooral naar) de speciale pagina voor ouders
legenda

Waar ‘plakt’ ie bij jou?

De deursticker uit het welkomstpakket staat voor een groeiende wereld. Laat jij ook zien dat je op jouw school binnenstapt in een wereld vol groei? Deel het met ons via #wereldvolgroei