Sluiten
Primair onderwijs

Het leerlingvolgsysteem van iederéén

Maak kennis met Leerling in beeld

Voor al je vragen over Leerling in beeld

Veelgestelde vragen

Hoe flexibel is Leerling in beeld? Past het ook bij mijn school?

In het nieuwe LVS maak jij de keuzes. Over hoe je toetst, wanneer je dat doet en ook over wat je precies in kaart wilt brengen. Leerling in beeld is er in twee smaken: Basis en Compleet. Met het basispakket breng je de groei van jouw leerlingen op de kernvakken in beeld. Het complete pakket biedt daarnaast ook verdiepende instrumenten en de mogelijkheid om ook de sociaal-emotionele ontwikkeling te volgen. Wil je geen pakket, maar per vaardigheid afnemen? Dat kan natuurlijk ook. Wist je dat je bij ons kiest uit het meest uitgebreide aanbod aan cognitieve én niet-cognitieve vaardigheden?

Daarnaast kies je bij Leerling in beeld zelf of je de toetsen afneemt op papier of digitaal, of een combinatie daarvan.

> Lees alles over digitaal toetsen
> Lees alles over het nieuwe LVS, Leerling in beeld
> Past het nieuwe LVS ook zo goed bij jouw school? Vergelijk het zelf! (pdf)

Hoe zien de rapportages eruit?

Het nieuwe LVS Leerling in beeld biedt je een nieuwe, online platform waarin je gaat plannen, afnemen en analyseren. Binnen deze online omgeving vind je ook nieuwe rapportages, op verschillende niveaus. Alle gewenste informatie zie je telkens zo veel mogelijk in één overzicht gepresenteerd. Alles draait om groei bij de rapportages van het nieuwe LVS Leerling in beeld.

> Lees meer over de nieuwe rapportages
> Meedenken over de precieze invulling van de rapportages? Word Cito-partnerschool!

Hoe kan ik instappen?

Instappen is heel gemakkelijk. Als je kiest voor Leerling in beeld, ga je eigenlijk direct met alle groepen over. Zo krijg je direct de nieuwe rapportages voor groep 3 t/m 8. In schooljaar 2021-2022 zijn de nieuwe toetsen en verdiepende instrumenten beschikbaar voor groep 3 t/m 5 (Begrijpend Lezen, Spelling/Taalverzorging en Rekenen-Wiskunde). Groep 6 t/m 8 volgen in 2022-2023. Je start dus met nieuwe toetsen voor groep 3 t/m 5. De doorlopende lijn van LVS 3.0 naar de Leerling in beeld-toetsen zorgt ervoor dat er geen trendbreuk ontstaat. Je behoudt dus een doorgaande vaardigheidslijn. En leerlinggegevens en eerdere toetsdata worden altijd automatisch overgezet.

Na je bestelling nemen we altijd contact met je op om jouw schoolsituatie door te spreken.

Meer lezen over instappen

Hoe houdt Leerling in beeld rekening met leerlingen met extra onderwijsbehoeften?

Bij het maken van al onze LVS-toetsen houden wij hier al direct rekening mee. Dit zie je bijvoorbeeld terug in:
  • De samenwerking met leerkrachten uit het s(b)o.
  • De korte en concrete dicteezinnen, waarbij we de ik-vorm, gebiedende wijs en vraagzinnen vermijden.
  • Toetsen op maat is mogelijk.
  • Opgavenboekjes op A4-formaat, met overzichtelijke lay-out.
  • Je werkt waar het mogelijk is met dezelfde materialen voor álle leerlingen. Waar nodig werk je met eigen versies voor leerlingen met speciale onderwijsbehoeften.

Wat zijn de kosten?

Wil je weten wat jouw investering wordt voor Leerling in beeld? Op de bestelpagina vind je alle benodigde bedragen. Wist je dat Cito voor verreweg de meeste scholen de voordeligste keuze is? Kik maar eens naar de prijsvergelijking op diezelfde pagina.
Wil je precies weten waar je in jouw unieke situatie aan toe bent? Neem contact op en we maken een exacte prijsberekening voor jouw school!

Staan de afnameperiodes vast?

Het afnemen van de toetsen van Leerling in beeld kan op elk moment. Je kunt de toetsen het hele jaar door afnemen. We stellen een begin-, medio- en eindnormering voor je beschikbaar. Het is aan jouw school om te bepalen hoe vaak je wilt toetsen en wanneer je wilt toetsen. Ook goed om te weten: de toetsen van Leerling in beeld zijn af te nemen op alle gangbare devices (Chromebooks, iPad en Windows PC).

> Lees meer over de focus op groei