Sluiten
Kinderen rennen de school uit

Leerlingvolgsysteem (LVS)

Betrouwbaar en diepgaand inzicht in de ontwikkeling van ál je leerlingen

In het kort

Jouw LVS, jij kiest!

Want onze toetsen zijn er voor jou. Wát je toetst, hoe je toetst, wie je toetst, wanneer je toetst en welke rapportages je wilt: jij moet de keuze kunnen maken die past bij jouw onderwijs. 

Inmiddels werkt bijna elke school in Nederland met ons leerlingvolgsysteem voor groep 3 tot en met 8! Maar geen reden om achterover te leunen. Want het onderwijs blijft zich ontwikkelen en daarmee veranderen ook jouw wensen ten aanzien van toetsen en volgen. Deze wensen zijn meegenomen in de nieuwe generatie LVS: Leerling in beeld. Verrassend nieuw, vertrouwd goed!

Bekijk de animatie (2 min.)
De kracht van onze LVS-toetsen
Waarom vrijwel elke school met onze LVS-toetsen werkt:
  • Meest uitgebreide aanbod, cognitief én niet-cognitief
  • Voor ál je leerlingen
  • Kwaliteit staat voorop én is bewezen
  • Maximale flexibiliteit
  • Rapportages op alle niveaus

Wat vind jíj belangrijk en wat wil je volgen?
Bekijk de uitgebreide checklist voor jouw LVS-keuze

Kwaliteit staat voorop!

Zoals je van ons gewend bent, staat kwaliteit altijd voorop. Je toetst op de meest actuele en professionele wijze. Onze LVS-toetsen dragen bij aan eerlijke kansen voor élk kind. Dit betekent dat we ook bij de ontwikkeling van nieuwe producten geen concessies zullen doen als het gaat om de kwaliteit. Niet voor niets zijn al onze LVS-toetsen goedgekeurd door de Expertgroep Toetsen PO (voorheen COTAN). 

Maximale flexibiliteit

Jouw toetsen, jij kiest. Dus geen verplichte pakketten. Bovendien kies je bij ons uit het meest uitgebreide aanbod aan cognitieve én niet-cognitieve vaardigheden.

Daarnaast zijn we de enige aanbieder waarbij afname op papier én digitaal mogelijk is, jij kiest.
> Lees hier alles over digitaal toetsen.

Rapportages op alle niveaus

Ontwikkelt je leerling zich en is deze groei voldoende? Behaalt hij/zij gestelde tussen- en einddoelen? Vergelijken is mogelijk op leerling-, groeps- én schoolniveau. Je krijgt van ons óók rapportages op school- en bovenschools niveau. Hoe verloopt de ontwikkeling bij verschillende leergebieden en in verschillende groepen? De rapportages helpen je effectief sturen op onderwijskwaliteit!

Op zoek naar functioneringsniveaus, vaardigheidsscores, referentieniveaus...? Je krijgt ze allemaal.

 

 

Voor ál je leerlingen

Bij het maken van onze LVS-toetsen houden we ook direct rekening met leerlingen met extra onderwijsbehoeften. Dit zie je onder meer terug in:

  • samenwerking met leerkrachten uit het s(b)o
  • korte en concrete dicteezinnen, waarbij we de ik-vorm, gebiedende wijs en vraagzinnen vermijden
  • extra (tussen)toetsen voor leerlingen die minder snel leren
  • antwoordbladen op A4-formaat, met meer schrijfruimte

Je werkt waar het kan met dezelfde materialen voor álle leerlingen, en waar dat beter past met eigen versies voor leerlingen met speciale onderwijsbehoeften.

Op elk gewenst moment

Wist je dat je ook bij Cito op elk gewenst moment de toetsen kunt afnemen? Dat kan nu al als je gebruikmaakt van de fucntioneringsniveaus; in de nieuwe generatie wordt dit nog meer ondersteund.

De voordeligste!

Wist je dat Cito voor verreweg de meeste scholen de voordeligste keuze is? Kijk maar eens naar de prijsvergelijking onderaan deze pagina. Wil je precies weten waar je aan toe bent? Neem contact op en we maken een exacte prijsberekening voor jouw school!

Waarom toetsen altijd een hulpmiddel zijn

Leerlingen moeten lekker in hun vel zitten, moeten zichzelf mogen zijn. Dat staat voorop en dat kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Ook vinden we het belangrijk te blijven vermelden dat een toets altijd een hulpmiddel moet zijn, nooit een doel op zich. Een hulpmiddel om jouw beeld van een leerling nóg scherper te krijgen en daarmee het onderwijs beter af te stemmen op zijn of haar behoefte.

Lees het artikel van Gerben en Simone op JSW: 'Op een zinvolle manier toetsen'. 

Training en advies voor nóg krachtiger onderwijs

Investeer in deskundigheid met onze praktijkgerichte cursussen, webinars of advies op maat. Waar helpen we jouw school mee?

Bekijk ons uitgebreide aanbod