SluitenSluiten
Kinderen rennen de school uit

LVS 3.0

Rapportages

Belangrijk nieuws: het is tijd om afscheid te nemen van LVS 3.0 en Computerprogramma LOVS (vanaf september 2023 niet meer te gebruiken). Met het nieuwe leerlingvolgsysteem Leerling in beeld staat een meer dan volwaardige opvolger voor je klaar! 💚

👉 Zo maak je de stap naar Leerling in beeldRapportages op alle niveaus

Onze betrouwbare analyses en rapportages helpen je effectief sturen op onderwijskwaliteit. De resultaten geven je inzicht in de groei van individuele leerlingen, in de ontwikkeling van je groep en in het onderwijs bij jou op school. Uit de resultaten van LVS 3.0 komt telkens een vaardigheidsscore en een bijbehorend vaardigheidsniveau. Hieronder vind je nog meer voorbeelden van de mogelijkheden van LVS 3.0.

Bestel hier je LVS 3.0-toetsen

Goed om te weten:vanaf september 2023 zijn de LVS 3.0-toetsen en Computerprogramma LOVS niet meer te gebruiken. Met het nieuwe leerlingvolgsysteem Leerling in beeld staat een meer dan volwaardige opvolger voor je klaar. Je kunt jouw leerlingen nu al zien groeien in Leerling in beeld (zonder trendbreuk, je behoudt dus een doorgaande lijn)!

Bij 
Leerling in beeld leggen we de focus bij de rapportages nóg meer op groei. Zo is er een leerlingprofiel waarin je in één oogopslag ziet hoe de leerling gegroeid is, plus de behaalde referentieniveaus en het ERK-niveau. Nieuwsgierig naar deze rapportages? > Kijk hier snel verder

Op leerlingniveau

Wat is het niveau van de leerling? Welke groei laat hij of zij zien? In de rapportages zie je ook de eventuele verschillen in scores tussen verschillende categorieën.

Categorieënanalyse leerling: hoe doen ze het op kale sommen en contextopgaven?

Op groepsniveau

Hoe staat de groep er als geheel voor? En ten opzichte van het landelijk gemiddelde? In de rapporten staan de gegevens van alle leerlingen uit een groep overzichtelijk bij elkaar. Ook geven veel groepsrapportages de gemiddelde score van de groep weer.

Op schoolniveau

Diepte-analyses en schoolrapporten van de LVS-toetsen leveren een beeld van de ontwikkeling in de verschillende groepen bij verschillende leergebieden. Je ziet snel welke groepen en leergebieden om extra aandacht vragen. Ook breng je met schoolrapportages successen in beeld, omdat je direct ziet of eerder genomen maatregelen effect hebben gehad. 

"De doorslaggevende factor voor Leerling in beeld? De diepgaande analyses, inzicht dus. En de nieuwe rapportagevormen met focus op groei. Ook heel mooi dat leerlingen hun groei ten opzichte van zichzelf zien."
Ine en Esther SamSam
Esther Overkleeft en Ine Geurts
Ib’er en leerkracht/RT’er, BS SamSam

Rapportages Leerling in beeld

Met het nieuwe LVS Leerling in beeld gaan we nog een stap verder, en leggen we de focus bij de rapportages - zoals ook door scholen gewenst - nóg meer op groei. Leerling in beeld kent ook speciale leerlingrapportages, die de juiste inzichten geven om elk kind te laten groeien.

> Maak kennis met de nieuwe rapportages van Leerling in beeld