Sluiten

Opgeruimd staat netjes!

Blog
Marleen Oosterink
Marleen OosterinkBusinessmanager primair onderwijs bij Cito
Op het moment dat ik dit schrijf, zijn we aanbeland in week vijf van de zes weken schoolvakantie (Zuid). Ik heb zelf genoten van drie heerlijke weken vrij. Even loskomen van werk, het taxiën naar sportclubjes, de strakke agenda en alle andere dagelijkse sleur. Ik heb mijn vakantie ook gebruikt om de kamer van mijn jongste dochter eens goed op te ruimen. 

En dat bleek nodig, nog meer dan ik dacht! Ze is een echte verzamelaar dus in alle laatjes, bakjes en ook gewoon 'los' kwam ik veel prullaria tegen. Vuilniszak erbij en eens lekker opruimen. Ook mijn jongste dochter gaat dit jaar naar de middelbare school. Daar past natuurlijk geen rommelige kamer bij. Ik vrees nu al voor haar plan- en organisatievermogen, dus probeer ik in ieder geval de voorwaarden zo gunstig mogelijk te maken ... Een opgeruimde kamer, met plek voor haar boeken en ruimte op het bureau, dat leek me wel handig. Toen ik toch zo lekker bezig was, kregen ook de muren een nieuw kleurtje. De verrassing was groot toen ze haar nieuwe kamer zag. Een blij gezicht, daar doe je het voor! Haar kamer is middelbare-proof; netjes en passend bij tienermeisjes.

Nieuwe ontvangstkamer
Na drie weken was het tijd om weer naar Arnhem te reizen. Ik had ook wel zin in het weerzien met mijn collegae. En de airco op kantoor bleek in de tijden van de hittegolf ook best fijn! De basisscholen zitten nog dicht, dus we hebben tijd voor zomerklussen, achterstallig onderhoud en uiteraard de voorbereidingen op het nieuwe schooljaar. En net als de kamer van mijn dochter, hebben we ook bij Cito gewerkt aan een nieuwe 'kamer', namelijk onze ontvangstkamer, cito.nl. Onze site is opgeruimd, opnieuw ingedeeld, er is weggegooid wat niet meer nodig was, nieuwe functionaliteiten kwamen erin, er staat betere en gerichtere informatie op en jawel, ook hier zijn de muren versierd met nieuwe kleurtjes. Ondanks dat een website nooit af is, zijn we nu al heel trots op het resultaat. Kijk eens rond op onze nieuwe cito.nl. We vinden het uiteraard leuk om te horen wat je ervan vindt en of je nog tips voor ons hebt.

Een spannende tijd breekt aan met een nieuw schooljaar. Maar ik ben er klaar voor, zowel thuis als op het werk. Ik heb er zin in! Jij ook?