SluitenSluiten
beach

Training Optimaal werken met Leerling in beeld

Leerling in beeld

Cito logo plectrumVerder

Voor onderwijsteams

Gaat jouw school werken met Leerling in beeld? Dan is deze training voor het hele team een waardevolle investering voor een vliegende start. In één dag maken we je wegwijs in het nieuwe leerlingvolgsysteem, zodat je er alles uit kunt halen wat erin zit.

Daarom deze training

Het kost tijd om een nieuw leerlingvolgsysteem te leren kennen. Wij helpen je graag op weg. In deze training leer je alle mogelijkheden van Leerling in beeld kennen. Zo kun je er snel mee aan de slag en pluk je snel de vruchten van het nieuwe LVS.

Aan het werk met Leerling in beeld

Deel 1: Werken met Leerling in beeld

In het eerste deel van deze training nemen we je mee in de visie achter Leerling in beeld en maak je kennis met alle interessante vernieuwingen van het volgsysteem. We gaan in op het digitaal adaptief toetsen, de voorwaarden voor een betrouwbare afname/noodzakelijke afnamecondities en op de inhoud en werking van Leerling in beeld in het Cito platform. Na de training kun je Leerling in beeld op de juiste wijze inzetten en weet je precies hoe alles werkt: van het inplannen van de toetsen tot aan het analyseren van de resultaten.

Deel 2: Haal meer uit Leerling in beeld

In het tweede deel van de training gaan we in op de verdiepende en verbredende instrumenten en wanneer én hoe je deze inzet. We laten je zien hoe je, na de afname van een LVS-toets, meer verdieping krijgt met de inzet van Groeimeter (spelling en rekenen) en met Rekenen-Basisbewerkingen. Ook leren we je verdiepende gesprekken te voeren waarmee je nog meer inzicht krijgt in het denkniveau en de taakaanpak van je leerlingen. Samen met detailanalyses en antwoordenoverzichten van de basistoetsen, krijg je zo een beter beeld van de leerling.
Met Leerling in beeld krijg je het brede kindbeeld inzichtelijk. Tijdens deze training staan we daarom ook stil bij de instrumenten om de executieve functies en het sociaal-emotioneel functioneren in kaart te brengen.

Praktische informatie

De trainingsduur is één dag, verdeeld in twee dagdelen. Bij voorkeur verzorgen we de training bij jou op school. De investering bedraagt € 2.500,-, inclusief reiskosten en trainingsmaterialen.

Vragen? Neem contact op met adviespo@cito.nl.