SluitenSluiten
Leerlingen bij de kluisjes

Instructie

Kunstvakken havo/vwo

Cito logo plectrumVerder

Over de centrale examens muziek en kunst (beeldend, dans, drama, algemeen) havo en vwo

Als voorbereiding voor de examens kunst en het examen muziek kun je prima de voorbeeldexamens van 2021 maken. In 2022 gebruik je standaard Facet.

Meer over Facet

In Facet zie je de bronnen (audiofragmenten, sommige notenvoorbeelden en teksten) en de vragen. Je schrijft je antwoorden op de uitwerkbijlage (bij muziek ook grote notenvoorbeelden) of door jouw school beschikbaar gesteld examenpapier. Jouw docent corrigeert ook op papier. 


Lees ook de brochure

Uitgebreide informatie over de afname van de examens in Facet lees je in de Brochure centrale examens kunstvakken in Facet 2021. Nieuwe brochure 2022 volgt nog.
Examen kunstvakken havo/vwo

Voorbeeldexamens

Oefenen in Facet

  • Voor het oefenen met de opgaven van examens in Facet maak je gebruik van de voorbeeldexamens.
  • De correctievoorschriften (en bijbehorende uitwerkbijlages voor de examens muziek) kun je vinden in de eindexamenbank.

Oefenen in Autoplay

Voor het oefenen en testen van examens in de examensoftware Autoplay gebruik je oude examens. Ze staan voor je klaar in de eindexamenbank. De handleiding voor de examensoftware (Fall-back) Autoplay kun je hier downloaden.

Over het zoeken, downloaden en starten van examens in Autoplay
  • Selecteer in de eindexamenbank het gewenste niveau.
  • Kies bij Examendocument voor Autoplaybestand.
  • Je downloadt het examen door te klikken op het zip-bestand. Je krijgt dan een scherm met de vraag: Wil je dit bestand uitvoeren of opslaan? Kies voor Opslaan als en selecteer een map.
  • Na het opslaan klik je dubbel op het bestand [vaknaam] examen.exe in de door jouw gekozen map. Als er dan een dialoogvenster verschijnt, kies je voor Uitvoeren. Het examen start dan automatisch.
Elk examen een eigen wachtwoord
De examens in Autoplay zijn beveiligd met een wachtwoord. In de gepubliceerde examens zijn de wachtwoorden al ingevuld.