Sluiten
jongen en meisje met telefoon

Centrale examens vo

Examenvoorbereiding

Leren voor het eindexamen

In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) maken we al jarenlang de centrale examens voor vmbo, havo en vwo. Al dat examenmateriaal ontsluiten we graag voor je. Het maken van een oud examen kan je namelijk helpen bij je voorbereiding. Zeker als je je oefenantwoorden ook nog eens kunt nakijken met de officiële antwoorden én normering.

Handige link

Weten hoe jij het centraal examen hebt gemaakt?


Vragen & antwoorden
Vanaf 17 mei worden de centraal schriftelijke examens afgenomen. Dagelijks publiceren we hier de vragen en antwoorden van de examens van die dag.

Normering
De uitslagen van de centraal schriftelijke examens worden op deze pagina openbaar gemaakt. De eerste normeringen voor vmbo, havo en vwo staan 10 juni om 08.00 uur online.

Namens alle Cito-collega’s wensen we jou veel succes!

Examenkompas: je weet precies wat je nog moet leren

Studeren voor je centrale examens is soms best een hele kluif. Wat zou het dan handig zijn als je weet 'Dit ken ik al' en 'Dit ken ik nog niet zo goed'. Speciaal daarvoor ontwikkelden we bij CitoLab het Examenkompas. Examenkompas geeft toegang tot heel veel oude eindexamens. De handige tool zegt vervolgens waar je al genoeg van weet en waar je nog voor moet leren. Zo kun je je heel gericht voorbereiden op jouw eindexamen vmbo gl/tl, havo of vwo. Meer lezen over Examenkompas.

Kies een oud examen om te oefenen

Handig: het examenmateriaal 2017-2019 als pakket voor vmbo, havo of vwo. Je vindt hier complete voorbereidingspakketten per niveau, per jaar. 

Scroll door onze databank met examendocumenten

Scroll door onze databank met examens voor vmbo, havo en vwo. Kies een vak en een materiaal waarmee je aan het werk wil.

Examenbank:
filteren, maken, nakijken en resultaat