SluitenSluiten
Leerlingen tijdens de pauze

Centrale examens vo

Oefenen voor het centraal examen

Cito logo plectrumVerder

Oefenen voor het centraal examen

Het materiaal wat we maken voor de centrale examens voor vmbo, havo en vwo,  ontsluiten we graag. Het maken van een oud examen kan jou als eindexamenleerling of docent namelijk helpen bij je voorbereiding. Zeker als je je antwoorden ook nog eens zelf kunt nakijken met het officiële correctievoorschrift én met de normering kunt bepalen welk cijfer je behaald zou hebben.

Centraal schriftelijke eindexamens

Kies een compleet examen

 Je vindt hier voorbereidingspakketten met opgaven, antwoorden en normeringen per niveau, per vak, over de laatste drie schooljaren. 

Filter examenmateriaal uit onze databank 

Scroll door onze databank met examens voor vmbo, havo en vwo. Kies uit een van de laatste drie schooljaren, het vak en het materiaal waarmee je aan de slag wilt.

Ga aan de slag met Examenkompas

Hoe handig is het om te weten 'Dit ken ik al' en 'Dit ken ik nog niet zo goed'.  Examenkompas, ontwikkeld door CitoLab, is een handige tool daarvoor.  Zo kun je je heel gericht voorbereiden op jouw eindexamen vmbo gl/tl, havo of vwo. Meer lezen over Examenkompas.

Digitale centrale examens

Kan jouw organisatie QTI inlezen?

Via de webpagina Wikiwijs.nl kunnen uitgeverijen, elo-leveranciers en andere partijen die QTI kunnen inlezen, opgaven uit eerdere centrale examens als zipfile gratis downloaden en importeren in de eigen applicatie, voor eigen gebruik. Dit betreft eerste tijdvak-opgaven uit papieren centrale examens vmbo, havo en vwo.

Vraag