Sluiten
leraren met laptop

Expertise van Cito

Onderzoek

Voortdurende vernieuwing examens

De onderzoekskalender van Cito is lang. Op dit moment lopen zo’n dertig onderzoeken die de constructie en afname van de centrale examens raken. In alle gevallen geldt dat wij eventuele veranderingen zorgvuldig uitvoeren. Voordat examens of examenopgaven worden aangepast, volgt een uitgebreid testtraject in de praktijk.

Bijdragen aan inhoudelijke discussies

Tijdens de centrale examenperiode in het voortgezet onderwijs bereiken ons elk jaar opmerkingen, discussies, meningen en/of vragen via docenten, hoogleraren, journalisten en leerlingen. Op basis hiervan hebben wij een aantal onderwerpen geselecteerd en daarover artikelen geschreven. Het gaat hierbij om technische zaken, maar ook om kijkjes achter de schermen. De onderwerpen staan niet los van elkaar. Daarom verwijzen we met enige regelmaat naar andere artikelen. Met deze achtergrondinformatie willen wij een bijdrage leveren aan inhoudelijke discussies over de examens. De artikelen zijn primair geschreven voor docenten, maar het spreekt vanzelf dat wij ook andere geïnteresseerden van harte uitnodigen om hiervan kennis te nemen.

Contact

Heb je een reactie naar aanleiding van een van de artikelen? Stuur deze dan naar: klantenservice@cito.nl

 

Expert in meten

Cito is een internationaal erkend topinstituut op het gebied van psychometrie. In huis beschikken we over internationaal befaamde onderzoekers in psychometrisch onderzoek. Tal van promovendi doen bij ons wetenschappelijk onderzoek. Dat vertaalt zich doorlopend in nieuwe inzichten die we direct toepassen in onze toetsen en examens.