Sluiten
Cito helpt docenten

Hulp nodig bij toetsen en examens?

vo-docenten: mail de online helpdesk

Online helpdesk vo

Heb je advies nodig bij het (digitaal) afnemen van een schoolexamen? Heb je vragen over de RV-toets? Twijfel je over de kwaliteit van (digitale) opdrachten of de samenstelling van je (digitale) examen? Mail onze online helpdesk: hulpbijexamens@cito.nl. De helpdesk is een initiatief van Stichting Cito (divisie Onderzoek, Kennis & Innovatie), Kennisnet en SLO. 

Nu beschikbaar: handreiking RV-toets

Op 8 april werd het Servicedocument aanpak coronavirus aangevuld met o.a. de Slaag-zakregeling 2019-2020. Nieuw element is de resultaatsverbeteringstoets (RV-toets) die leerlingen de kans biedt hun SE-cijfer te verbeteren. De RV-toets moet door scholen zelf gemaakt worden en wordt afgenomen in juni. Bij Stichting Cito ontwikkelden we een handreiking. Daarmee willen we scholen ondersteunen bij het ontwikkelen van de RV-toetsen en de cijfergeving. Je vindt de handreiking hier op cito.nl en op Examenblad.

Waarom deze helpdesk?

De schoolexamens van dit jaar zijn nóg belangrijker dan andere jaren. En de omstandigheden waaronder ze worden afgenomen, zijn bijzonder. We horen dat docenten veel vragen hebben over praktische zaken. Daarbij kunnen en willen Stichting Cito, Kennisnet en SLO je helpen. Je mailt je vraag naar hulpbijexamens@cito.nl en onze experts pakken ‘m op. 

Waarvoor kan ik bij de helpdesk terecht?

We zijn er voor al je vragen rondom de afsluitende schoolexamens. Of het nu gaat om een hele praktische vraag over een bepaald type examen, of een meer algemene vraag over het inrichten van digitaal surveilleren. Vanuit diverse disciplines geven onze toets- en examenexperts je antwoord, tips en advies.

Toetsen op afstand

Op www.toetsenopstand.nl, een website van Kennisnet, kun je terecht voor nóg meer informatie, tips en uitgangspunten over het op afstand toetsen van (eindexamen)leerlingen.