Sluiten
Hulp bij schoolexamens

Hulp nodig bij toetsen en schoolexamens?

vo-docenten: tips bij schoolexamens

Tips bij schoolexamens 

De schoolexamens van dit jaar zijn nóg belangrijker dan andere jaren. En de omstandigheden waaronder ze worden afgenomen, zijn bijzonder. Daarom een pagina vol tips voor schoolexamens op afstand. 

De online helpdesk gaat stoppen per 1 augustus 2020. Wil je na deze datum nog contact, mail dan je gegevens naar klantenservice@cito.nl

Infographics en whitepapers

Checklist Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Tools

Algemene informatie

Links informatiebronnen

Uiteraard gaan wij uit van de informatie zoals verstrekt door OCW. Voor de volledigheid een aantal handige links:

Wist je dat?

De documenten op deze pagina zijn gemaakt als antwoord op vragen die gesteld zijn bij onze online helpdesk: hulpbijexamens@cito.nl. De helpdesk is een initiatief van Stichting Cito (divisie Onderzoek, Kennis & Innovatie), Kennisnet en SLO.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Mail dan gerust naar: hulpbijexamens@cito.nl.

Wij streven ernaar om de vragen binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Toetsen in crisistijd? Alleen het hoognodige

Het is een situatie die we nooit eerder hebben meegemaakt. En met elkaar zoeken we naar antwoorden en oplossingen. Over het nut en de noodzaak van onderwijs op afstand twijfelt niemand. Maar hoe nodig zijn toetsen op afstand? Ons antwoord is:  wees terughoudend met toetsen. Kijk extra kritisch of ze je de informatie opleveren die je nu nodig hebt. Toetsen uitstellen of laten vervallen, is misschien verstandig. En voor toetsen die echt niet geskipt kunnen worden, zoals de schoolexamens? Daarvoor kun je gebruik maken van deze pagina. Vol met tips & tricks. Want deze crisistijd vraagt om andere toetsvormen. En er zijn aandachtspunten in de organisatie.