SluitenSluiten
Docentenoverleg

Tools en informatie voor docenten

Groepsrapportages

Cito logo plectrumVerder

Groepsrapportages

Direct na de eindexamens start Stichting Cito met normeringsonderzoeken. En daarvoor hebben we afnamegegevens nodig. Van zoveel mogelijk scholen en zoveel mogelijk leerlingen. De resultaten van je leerlingen stuur je door via Wolf, ons speciale computerprogramma. Voor de digitale examens ontvangen we de gegevens via DUO. Via de groepsrapportage ontvang je je eigen gegevens verrijkt terug. In de groepsrapportage worden de resultaten van jouw examenkandidaten op onderdelen uit het examen vergelijken met het landelijk gemiddelde. Een mooi instrument om je eigen onderwijs te evalueren! Voor een groepsrapportage accordeer je bij voorkeur de gegevens van alle leerlingen voor Cito.

Voor jou: de groepsrapportage

Handig vergelijkingsinstrument
Een groepsrapportage vergelijkt de resultaten van jouw examenkandidaten met die van een landelijke steekproef. Daardoor zie je direct hoe jouw leerlingen en jouw school het hebben gedaan. Je kunt de groepsrapportage gebruiken voor zelfevaluatie of als benchmark. Bekijk een voorbeeld-Wolf-groepsrapportage of een voorbeeld Facet-groepsrapportage.    

Vragen clusteren
In de groepsrapportages worden de eindexamenvragen geklusterd. Hoe dit gebeurt, verschilt per examen. Naar de clusteringscriteria. Bij de groepsgroepsrapportage in Excel (nog experimenteel) heb je de mogelijkheid om vragen naar eigen inzicht te clusteren. Lees meer daarover of bekijk een voorbeeld.

Schoolbeleid

Groepsrapportages zijn op verschillende manieren in te zetten. Bekijk de Opties en overwegingen.