SluitenSluiten
Voortgezet onderwijs

Schoolexamens in vo

Praktische materialen waarmee je zelf je schoolexamen samenstelt!

Schoolexamens van Cito in vo

Toetsen

Een beslissende schoolperiode breekt aan, de examens zijn in zicht... Een spannende tijd! Vanzelfsprekend wil je dat deze examens vlekkeloos verlopen. Om elk jaar in het voortgezet onderwijs kwalitatieve schoolexamens samen te stellen, heb je de keus uit verschillende materialen. Flexibel én gemakkelijk! De schoolexamens van Cito bevatten vragen met uiteenlopende onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van je leerlingen. Toets eenvoudig en betrouwbaar biologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde en kijk- en luistervaardigheid Nederlands en moderne vreemde talen met behulp van de materialen van Cito.
Schoolexamen biologie voor vo
Schoolexamen natuurkunde voor vo
Schoolexamen scheikunde voor vo
Schoolexamen wiskunde voor vo
Kijk- en luistertoetsen voor vo

Schoolexamen biologie

Neem elk jaar een nieuw schoolexamen biologie af van goede kwaliteit met behulp van de materialen van Cito voor leerlingen in havo en vwo. Deze bevatten onderwerpen uit het dagelijkse leven en de wetenschap. Op de cd-rom staan schriftelijke toetsen (havo: 4 toetsen, vwo: 5 toetsen) met maximaal 20 vragen. Ook kun je de praktijkopdracht gebruiken, of de essay-/betoogtoets. Hierbij komt ook internet van pas.

Schoolexamen-/oefenmateriaal

Opgaven voor schoolexamens bij examenprogramma biologie

Om je te helpen bij het samenstellen van de schoolexamens biologie ontwikkelden we schriftelijke toetsen en praktische opdrachten. Deze materialen kun je combineren met eigen opgaven en inzetten vanaf het vierde leerjaar van havo en vwo als oefening, huiswerkopdracht of onderdeel van het schoolexamen.

Schoolexamen natuurkunde

Neem elk jaar een nieuw schoolexamen natuurkunde af van goede kwaliteit met behulp van de materialen van Cito voor leerlingen in havo en vwo. Op de cd-rom staan 8 schriftelijke toetsen met elk maximaal 30 vragen. Ook kun je kiezen uit praktijkopdrachten: 3 voor havo- en 3 voor vwo-leerlingen voor verschillende leerjaren. Hierbij komt ook internet van pas.

Schoolexamen-/oefenmateriaal

Opgaven voor schoolexamens bij examenprogramma natuurkunde

Om je te helpen bij het samenstellen van de schoolexamens natuurkunde ontwikkelden we schriftelijke toetsen en praktische opdrachten. Deze materialen kun je combineren met eigen opgaven en inzetten vanaf het vierde leerjaar van havo en vwo als oefening, huiswerkopdracht of onderdeel van het schoolexamen.

Schoolexamen scheikunde

Neem elk jaar een nieuw schoolexamen natuurkunde af van goede kwaliteit met behulp van de materialen van Cito voor leerlingen in havo en vwo. Op de cd-rom staan 3 schriftelijke toetsen. In de vragen staan micro, macro en duurzaamheid centraal. Ook kun je kiezen uit praktijkopdrachten gericht op de chemie in de praktijk van productvergelijkingen, chemische actualiteiten en webquest. Hierbij komt internet van pas.

Schoolexamen-/oefenmateriaal

Opgaven voor schoolexamens bij examenprogramma scheikunde

Om je te helpen bij het samenstellen van de schoolexamens scheikunde ontwikkelden we schriftelijke toetsen en praktische opdrachten. Deze materialen kun je combineren met eigen opgaven en inzetten vanaf het vierde leerjaar van havo en vwo als oefening, huiswerkopdracht of onderdeel van het schoolexamen.

Schoolexamen wiskunde

Neem elk jaar een nieuw schoolexamen wiskunde af van goede kwaliteit met behulp van de materialen van Cito voor leerlingen in havo en vwo. Op de cd-rom staan 109 opgaven, gemaakt in samenwerking met docenten die eind 2015 meededen aan een pilot voor het vernieuwde examenprogramma Wiskunde. Naast de vragen zijn er ook onderzoeksopdrachten die een wiskundige denkactiviteit stimuleren en leerlingen uitdagen problemen met een ruimere blik op te lossen. Bij elke vraag zit een correctiemodel, maar je kunt ook kiezen voor een eigen normering.

Schoolexamen-/oefenmateriaal

Opgaven voor schoolexamens bij de nieuwe examenprogramma’s wiskunde

Om je te helpen bij het samenstellen van de schoolexamens wiskunde ontwikkelden we schriftelijke toetsen en praktische opdrachten. Deze materialen kun je combineren met eigen opgaven en inzetten vanaf het vierde leerjaar van havo en vwo als oefening, huiswerkopdracht of onderdeel van het schoolexamen.

Kijk- en luistertoetsen van Cito voor vo

Ook kijk- en luistertoetsen maken onderdeel uit van het afsluitende schoolexamen. Ze bestaan uit authentieke audio- en videofragmenten met gevarieerde onderwerpen die zoveel mogelijk aansluiten bij de belevingswereld van je leerlingen. De meeste toetsen vernieuwen we elk jaar. Dus toets eenvoudig en betrouwbaar deze vaardigheid van je leerlingen met de Kijk- en luistertoetsen van Cito.
Schoolexamen biologie voor vo
Meer
Schoolexamen natuurkunde voor vo
Meer
Schoolexamen scheikunde voor vo
Meer
Schoolexamen wiskunde voor vo
Meer
Kijk- en luistertoetsen voor vo
Meer

Examens maken we samen: docenten gezocht!

Bij de constructie van examens werkt een toetsdeskundige van Cito samen met docenten uit de praktijk. Zij leveren – in constructiegroepen – de basismaterialen voor de opbouw van een examen. Een goede toets- of examenvraag sluit aan bij de belevingswereld van de leerling die hem maakt. Cito is hiervoor continu op zoek naar creatieve docenten met oog voor detail. Creatief, omdat elke examenvraag nieuw en uniek moet zijn. Oog voor detail, omdat alles moet kloppen.

Interesse? Mail ons


Bekijk video van docent Annebel over het werken in een constructiegroep