SluitenSluiten
Training & Advies

Grip op examinering en toetsing in het voortgezet onderwijs

Samen voor krachtig onderwijs

Grip op examinering en toetsing in het voMeer
Cito ondersteunt met training en advies

Van momentopname naar een integrale kijk op voortgang

Checklists, actielijnen, een verplichte examencommissie en een aangekondigde wijziging voor het Eindexamenbesluit VO; er is van alles gaande in het voortgezet onderwijs. Het doel is helder: een versterking van de schoolexaminering. De invulling is een tweede: waar moet je beginnen en welke stappen leiden tot een goede toets- en examenorganisatie voor jouw school?

Cito helpt professionals in het voortgezet onderwijs bij het realiseren van een goed en adequaat proces van toetsing en examinering. Al onze experts hebben jarenlange ervaring en weten daardoor snel wat er nodig is om jouw examenorganisatie te professionaliseren. Het blijft niet bij een abstract advies, we vertalen dit ook meteen naar praktische stappen met een meetbaar resultaat.
Training & Advies

De grootste uitdagingen van toetsing en examinering in het voortgezet onderwijs

  • Hoe zet je een examencommissie op?
  • Hoe krijg én houd je voldoende expertise op het gebied van toetsing en examinering in huis?
  • Hoe ontwikkel je kwalitatief goede toetsen en examens?
  • Hoe kun je toetsen en examens continu blijven verbeteren?

Onze aanpak

Cito ondersteunt docenten, bestuurders en examencommissieleden in het voortgezet onderwijs met advies en/of trainingen rondom toetsing en examinering. Dit doen we volgens een eigen aanpak, met behulp van het MAGIC-model van Cito.

MAGIC staat voor Meten, Adviseren, Groeien, Implementeren en Certificeren. Van kop tot staart dus, integraal.

Lees meer over het model en de individuele stappen

Ons aanbod

Onze experts evalueren het volledige proces van toetsing en examinering op jouw school of scholengemeenschap en begeleiden je bij het verbeteren ervan. Ook voor specifieke onderdelen van dit proces kun je bij onze trainers en adviseurs terecht.

Om gericht te ondersteunen en te komen tot het beste resultaat, bespreken we graag je wensen en uitdagingen in een kort gesprek.

Bekijk ons complete aanbod voor het voortgezet onderwijs

Schrijf je in

Heb je interesse? Vul het inschrijfformulier in en wij nemen contact met je op om je wensen te bespreken. Of bel of mail ons via onderstaande contactgegevens.
Informatie op maat
Kunnen we je ergens mee helpen? Neem contact op.