Sluiten
Voortgezet onderwijs

Training Resultaatverbeteringstoetsen

We staan voor je klaar

Voor professionals in het voortgezet (speciaal) onderwijs

Resultaatverbeteringstoetsen

Nu de centrale eindexamens niet doorgaan, moeten scholen leerlingen een toets aanbieden die ze de kans geeft om het resultaat van hun schoolexamens te verbeteren. Zo kunnen leerlingen alsnog slagen of zich kwalificeren voor de toelating tot een gewenste vervolgopleiding. In deze handreiking vind je informatie over het ontwerpen van een betrouwbare en valide resultaatverbeteringstoets.

Daarnaast staan onze trainers van Training & Advies vo voor je klaar om jou te helpen met het ontwikkelen van de toets en alles wat daarbij komt kijken. Op verzoek verzorgen we graag een online training voor een docententeam van jouw school.

Training Resultaatverbeteringstoetsen

Begeleiding en training van docententeams

In dit compacte en effectieve traject maken we samen in korte tijd complete toetsen voor alle vakken. Dit aanbod is uitermate geschikt voor scholen die willen versnellen en zeker willen weten dat de toetsen voldoen aan de juiste kwaliteitsstandaarden.

Na een online startbijeenkomst met alle deelnemende docenten, gaan we in groepjes van maximaal vijf vakdocenten per sectie aan de slag met de toets. Dit gebeurt onder begeleiding van een Cito-trainer. Samen zorgen we voor valide en betrouwbare toetsen. In onderling overleg worden data vastgesteld.

Resultaat:
  • per vak één resultaatverbeteringstoets, gereed voor 4 juni
  • opgeleide docenten in het construeren, normeren en vaststellen van toetsen bestemd voor schoolexaminering

Kosten:

  • startbijeenkomst voor alle vakken met een onbeperkt aantal docenten: € 2.250 
  • per gevalideerde toets:  € 2.400
Aanmelden of meer informatie?
Stuur een mail naar citoconsult@cito.nl.

 

Programma

 1. Startbijeenkomst. Digitale startbijeenkomst met de docenten en de trainers. We beginnen gezamenlijk en nemen het proces, de werkverdeling, de wijze van samenwerken en de planning door. Vervolgens gaan we in subgroepen uiteen en geeft de trainer van Cito instructie over constructie van open en gesloten vragen.

 2. Toetsconstructie. Toetsconstructie per vakgroep van 5 vakdocenten met de trainer. De trainer begeleidt de docenten bij het maken van de toetsmatrijs, bij de toetsontwikkeling en het maken van een voorlopige normering.

 3. Vaststelling. De vakdocenten beoordelen de toets op inhoudelijk en waar mogelijk ook toetstechnisch vlak. Wanneer er substantiële verbeterpunten zijn, gaat de toets terug naar de ontwikkelaars.

 4. Screening. Screening van de toets door een Cito-expert.

 5. Normering. Definitieve normering achteraf op basis van de behaalde punten door de leerlingen. Dit kan als de cijfers (ongeveer) tegelijkertijd worden aangeleverd. Op basis van de cijfers wordt de norm definitief gemaakt.