Sluiten
Leerling op het podium voor Leerling in beeld VO

Leerling in beeld VO (verwacht)

Maakt iedere leerling zichtbaar 

voor voortgezet onderwijs

Leerling in beeld VO (verwacht)

Met Leerling in beeld VO krijg je een breed zicht op de gecombineerde competenties van softskills en kernvaardigheden. Zo kom je tot een volledig inzicht in waar je leerlingen staan, welke potentie ze hebben en welke obstakels er moeten worden overwonnen. Op deze pagina volg je de ontwikkeling en lees je meer over de co-creatie met scholen in het vo. Het is mogelijk om mee te denken in een klankbordgroep. Doe je mee? Meld je dan hiernaast aan. Gebruik je het Cito Volgsysteem VO al, dan kun je ook gratis deelnemen aan de pretest, dat wil zeggen een kwaliteitsonderzoek, van de nieuwe instrumenten. 

Werk je met het volgsysteem VO? Neem gratis deel aan de pretest van de nieuwe instrumenten in maart-april

Nieuwe instrumenten: Sociaal-emotioneel functioneren en Studiehouding

In Leerling in beeld VO integreren we toetsen voor het volgen van de ontwikkeling op het gebied van rekenen en taal met instrumenten voor het monitoren van sociaal-emotioneel functioneren en studiehouding. Door deze inzichten te combineren, ontstaat er een breder beeld en wordt iedere leerling zichtbaar. Zo is er voor elke leerling wat te winnen, bijvoorbeeld in sociale vaardigheden, rekenskills of in zelfvertrouwen.

Deelname aan kwaliteitsonderzoek gratis voor gebruikers van het huidige volgsysteem
Voor de nieuwe instrumenten zoeken we scholen die met hun leerlingen de vragenlijsten willen pretesten. Met de resultaten kunnen we de kwaliteit onderzoeken en waar nodig verbeteren. Werk je met het volgsysteem en wil je meedoen met (een deel van) jouw leerlingen? Deelname aan het onderzoek is dan gratis. Jouw bijdrage is cruciaal bij de ontwikkeling van goede instrumenten voor het onderwijs.