Sluiten
Examenkandidaten

Hypothecair planner

Exameninformatie

CORONA maatregelen & examens voor professionals
LaMark heeft een aantal van haar testcenters weer geopend. Ook zijn Green Meeting Centre en Aristo weer open voor examens. 
Alle examenlocaties zijn ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Bekijk hier de actuele status per examen en eventuele aanvullende informatie.

Het examen

Wilt u zich profileren als Erkend Hypothecair Planner en uw klanten ondersteunen met een persoonlijk financieel plan? Wij verzorgen dit examen in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP).
Nieuwe examenstructuur

Het bestuur van de NVHP heeft een nieuwe vorm gekozen voor de certificering van aankomende hypothecair planners. De Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planner wordt opgeheven. Al haar taken gaan over naar het bestuur van de NVHP. Voor meer informatie hierover kunt contact opnemen met NVHP: info@hypothecairplanner.nl .

Dispensatieregeling

Heeft u het huidige theorie-examen (oude stijl) met minimaal een 5 (onafgerond) behaald? Dan komt u in aanmerking voor de dispensatieregeling.

Dit houdt in dat u zich voor het nieuwe praktijkexamen mag inschrijven.

Erkend Hypothecair Planner

Examen (nieuwe stijl)

Aanmelden theorie-examen
Aanmelden assessment
Beoordeling assessment
Kosten
Geslaagd?

Aanmelden theorie-examen

Het nieuwe theorie-examen bestaat uit 2 toetsen van 30 vragen. Voor beide toetsen moet u minimaal het cijfer 5 halen (onafgerond) .

Aanmelden assessment

De vorm van het assessment kent een kleine wijziging. Aanmelden voor het assessment verloopt via Cito.

Wanneer een examendatum is volgeboekt, wordt er in overleg een nieuwe datum opengesteld. U mag praktijkexamen doen wanneer het gemiddelde van beide theorie-examens minstens een 5 is (onafgerond).

Beoordeling assessment

Benieuwd waar u op beoordeeld wordt tijden het assessment? Bekijk het beoordelingsformulier en u krijgt een goed idee waar de assessoren op letten.
Succes bij uw assessment.

Kosten

- Elk (nieuw) theorie-examen kost € 245,87 incl. btw (€203,20- ex. btw)
- Praktijkexamen kost € 288,88 incl. btw (€238,75 ex. btw)
- Inzage kost € 62,67 inclusief btw

Wanneer ben ik geslaagd?

Wanneer u voor beide theorie-examens minstens een 5 haalt (onafgerond), mag u praktijkexamen doen. Uw cijfer voor het praktijkexamen telt dubbel mee in de weging voor de einduitslag. U bent geslaagd als u voor het praktijkexamen een voldoende (een 6 of hoger) hebt gehaald.
Aanmelden theorie-examen
Aanmelden assessment
Beoordeling assessment
Kosten
Geslaagd?
'U ontvangt de dag vóór het theorie-examen een e-mail. Als herinnering aan het examen. Vergeet niet uw legitimatie mee te nemen!'