Sluiten
Kandidaten maken schriftelijk examen

Bodemenergie

Exameninformatie

CORONA maatregelen & examens voor professionals
24-03-2021 | Examens op besloten locaties mogen doorgaan.  Wij nemen contact met u op, wanneer er iets voor u verandert (check ook uw spambox). Bekijk hier de actuele status per examen en eventuele aanvullende informatie.

Het examen

Bodemenergie speelt een belangrijke rol in de verduurzaming van de energievoorziening. Wilt u als gecertificeerd specialist aan de slag? Cito verzorgt in opdracht van BodemenergieNL de examens Bodemenergie.

De 5 examens

U sluit uw opleiding af met een schriftelijk examen van 2 uur. Het B-examen bestaat uit een schriftelijke toets met 40 meerkeuzevragen. De overige examens bestaan uit een schriftelijke toets met 30 meerkeuzevragen.

  • Basiscursus Vakmanschap Bodemenergie (B)
  • Specialisatie: Ontwerp en realisatie bovengrond (C)
  • Specialisatie: Ontwerp en realisatie ondergrondse gesloten systemen (DG)
  • Specialisatie: Ontwerp en realisatie ondergrondse open systemen (DO)
  • Exploitatie open en gesloten systemen (E)

Wilt u zich voor meerdere examens inschrijven? Gebruik dan per examen een inschrijfformulier.

Man maakt schriftelijk examen
Goed om te weten
  • Gebruik uw volledige naam – overeenkomstig uw legitimatiebewijs – bij inschrijving. Op uw certificaat gebruiken we namelijk deze persoonsgegevens
  • Uw inschrijving is persoonsgebonden. Het is niet mogelijk om van examenplek te wisselen of een examen van een collega over te nemen
  • Geef een persoonlijk e-mailadres op, we communiceren graag persoonlijk met u
  • Het is helaas niet mogelijk om u voor meerdere examens tegelijk aan te melden. Vul voor elk examen een nieuw formulier in

Afname van de toetsen

Schrijf u in voor dit examen én kies zelf uw examendag. Inschrijven kan tot vier weken vóór de examendatum. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van inschrijving en een factuur. Wanneer er te weinig aanmeldingen zijn voor een bepaalde datum, kan het examen geannuleerd worden.

Kunt u toch geen examen doen? Kijk voor informatie over omboeken of annuleren bij onze Veelgestelde vragen.

Oproep

U ontvangt 2 weken voor de examendatum een oproepbrief met een routebeschrijving naar de examenlocatie: The Green Meeting Center, Arnhem. Neem deze oproepbrief mee naar het examen.

Certificaat

Een certificaat is hét bewijs van uw deskundigheid. Uiterlijk zes weken na het examen ontvangt u de uitslag.
Bent u geslaagd? Dan ontvangt u voor het betreffende examen een certificaat.

Betaalt u de factuur op tijd?

De betaling moet uiterlijk 14 dagen vóór de examendatum bij Cito binnen zijn, anders wordt uw aanmelding helaas automatisch geannuleerd.

Kosten examen, inzage en bezwaar

U wilt weten waar u op moet rekenen als u examen doet. Hieronder een overzicht van de kosten. Meer informatie over inzage en bezwaar vindt u bij Veelgestelde vragen.

  • Per examen € 393,25 inclusief btw

Direct uw examens inplannen? Schrijf u hier in.