Sluiten
De Basistest afleggen in het examencentrum

NOvA

Basistest informatie

De Basistest

Wilt u de beroepsopleiding advocaten (BA2020) volgen? Dan is het tijd om via de Basistest te laten zien over welke juridisch-inhoudelijke kennis u beschikt. Lees hier alles over uw test, van voorbereiding tot en met inschrijven. Alvast veel succes!

Vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via: BasistestNOvA@cito.nl

Het huidige examen

Het huidige examen (beschikbaar tot 01-04-2020) bestaat uit een theorie-examen verzorgd door Cito en een assessment, een mondeling examen, verzorgd door de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners. Inschrijven voor het assessment kan hier.

U ontvangt het diploma Erkend Hypothecair Planner wanneer u beide examens hebt behaald. U ontvangt dan vanzelf een uitnodiging voor de feestelijke diploma-uitreiking, georganiseerd door NVHP.

Het theorie-examen

Volgt u de opleiding LHP en wilt u deelnemen aan het theorie-examen? Dit examen toetst uw kennis in een digitale meerkeuzetoets van 40 vragen in één van de testcentra van Lamark.

Aanmelden 

Aanmelden is eenvoudig en gemakkelijk. Inschrijven kan tot 2 weken vóór de examendatum. U kiest zelf uw examendag én locatie. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van inschrijving en een factuur. Heeft u vragen over het omboeken of annuleren van uw examen? Bekijk dan de Veelgestelde vragen.

Bent u helaas gezakt en wilt u zich opnieuw aanmelden? Houd er dan rekening mee dat u pas na een maand het examen mag herkansen. Wanneer u 3 keer gezakt bent, kunt u na een halfjaar opnieuw examen doen.

'U ontvangt de dag vóór het examen een e-mail. Als herinnering aan het examen. Vergeet niet uw legitimatie mee te nemen!'

Kosten examen en inzage

U wilt weten waar u op moet rekenen als u examen doet. Hieronder een overzicht van de kosten.

  • Per examen € 494,89 inclusief btw (€ 409,- ex. btw)
  • Inzage € 61,71 inclusief btw 

U betaalt voor de toetsen via iDEAL. De betaling is onderdeel van het boekingsproces. U ontvangt een factuur van het geboekte examen. 
Let op! De tenaamstelling van een factuur kan niet worden gewijzigd.

Direct uw examen inplannen? Schrijf u hier in.