Sluiten
Arts met injectie

Toets Verpleegkundig Rekenen

Voor direct inzicht in de rekenvaardigheid

De toets

Met de Toets Verpleegkundig Rekenen krijgt elke verpleegkundige een toets op maat. U toetst op objectieve wijze de rekenvaardigheid en u en uw medewerkers krijgen direct de uitslag.

Afname van de toets

U bepaalt zelf waar en wanneer u de toets laat maken. Ook is het aan u of u de toets als nulmeting of eindtoets inzet. Heeft u vragen hierover, onze ervaren adviseurs denken graag met u mee.

De Toets Verpleegkundig Rekenen bestaat uit 25 tot 32 meerkeuzevragen en duurt gemiddeld 2 uur. De handleiding helpt u bij de voorbereiding en het installeren van de toets op uw PC.

Tip: Neem de toets altijd af in een apart lokaal binnen uw instelling, waar deze alvast op één of meerdere pc’s staat geïnstalleerd.
Tips en tricks voor verpleegkundig rekenen
5 tips voor verpleegkundig rekenen
  • lees de vraag goed
  • ken de basiselementen van het rekenen
  • maak een verhoudingstabel
  • ken het gebruik van punten en komma’s op een rekenmachine
  • oefen regelmatig! Het voorkomt stress

Lees meer in ‘Tips en tricks voor verpleegkundig rekenen’.

Normering

U bepaalt als instelling zelf welke normering u gebruikt: de landelijke normering of uw eigen normering. De landelijke norm (111) ligt wat hoger dan het 3F niveau (100). Natuurlijk kunnen we u hierin adviseren.
‘De toets is gemaakt door verpleegkundigen die vinden dat collega’s dit moeten kennen en kunnen’

Uitslag

Direct na het maken van toets ziet de kandidaat de uitslag op het scherm. De uitslag laat zien hoe de kandidaat zich verhoudt tot de gekozen norm. De uitslag bestaat uit de volgende scores:
  • rekenvaardigheid
  • vaste en vloeibare medicatie
  • verdunningen en oplossingen
  • overig (infusie, transfusie, gassen en vochtbalans)
Naast rapportages over individuele werknemers is het ook mogelijk rapportages over groepen werknemers aan te maken.

Prijs

U betaalt € 19,95 (ex. btw) per toetsafname.
Gedetailleerde uitslag
Wilt u een duidelijker inzicht in welk domein bijscholing nodig is? Voor € 12,50 (ex. btw) per toetsmoment kunt u inzien hoeveel vragen per domein een verpleegkundige onjuist heeft beantwoord.

Aanmelden

Meld u nu aan en u kunt binnen een paar weken al starten met de afnames. Het contactpersoon dat u aangeeft op het aanmeldformulier ontvangt met twee weken per brief de inlogcodes die u toegang geven tot de Cito Portal. Hier staan alle applicaties die nodig zijn om een Toets Verpleegkundig rekenen af te nemen.

Vragen of meer informatie?

Wij helpen u graag verder. Vergroot het slagingspercentage met de combinatie van oefenen en examen. Rekenjebeter vormt in combinatie met de Toets Verpleegkundig Rekenen een compleet aanbod voor verpleegkundigen. Meer weten? Alieke helpt u graag verder.