SluitenSluiten
27 september 2022

Afscheid Anneke Blok in tien Annek’dotes

Nieuws
Ze houdt niet van afscheid nemen, zegt Anneke Blok. Het liefst zou ze stilletjes door de achterdeur vertrekken. Maar natuurlijk laten wij haar alleen gaan via de voordeur, met de credits die ze verdient. Want in de 6,5 jaar dat Anneke Blok bestuursvoorzitter van Cito was, is er veel veranderd. In het onderwijs én bij Cito. In tien Annek’dotes vertelt Anneke Blok over háár momenten. Beluister ze hier.
Met ingang van 15 oktober gaat Anneke aan de slag bij Noordhoff, uitgever van leermiddelen voor het onderwijs. Lees hier het bericht van 15 augustus.
Klik op het beeld om het geluidsfragment te beluisteren
Afbeelding 1

"Bij Cito beheersen ze een vak dat leidt tot echt mooie dingen voor het onderwijs."

Foto 2

"Ik geloof echt dat de optelsom van expertises datgene is waarmee je waarde kunt toevoegen. Ook als organisatie."

Foto 3

"Trots ben ik op die momenten waarop we hebben laten zien als Cito dat we niet alleen meedenken in oplossingen, maar juist ook kunnen meedoen in de oplossing."

Foto 4

"Onze insteek van kennisopbouw, kennisbehoud en kennis toevoegen voor het onderwijs, en deze ook weer teruggeven aan het veld, dat zijn echt wel bold moves."

Foto 8
Foto 9

"Met Leerling in beeld leggen we de regie nog meer bij de leraar om de ontwikkeling van leerlingen inzichtelijk te krijgen. Dat scholen nu teruggeven dat ze ontzettend blij hoe we dat doen anno 2022 en het echt als hulpmiddel zien is echt iets om trots op te zijn."

Foto 5

"Als je het onderwijs op de man af vraagt naar hun behoeften, zoeken ze vaak naar manieren om nog meer gegevens in beeld te krijgen. Ik zie daarin een rol voor Cito. Niet in het nog meer toetsen, zeker niet, maar in het bewust toetsen."

Foto 6
Foto 7

"Onze kracht ligt in het doen van uitspraken op basis van een datamodel en data. En daarmee maken we verschil."

"Ik ben ervan overtuigd dat we met objectieve gegevens en inzet van onze kennis en expertise een bijdrage kunnen blijven leveren aan kansengelijkheid in het onderwijs. Maar alleen in samenwerking kunnen we  hier echt werk maken."

Foto 10