SluitenSluiten
6 april 2020

Directeur Stichting Cito aan de slag bij International Baccalaureate

Nieuws
Met ingang van 1 januari 2021 start Anton Béguin in de functie van Chief Assessment Officer bij het International Baccalaureate (IB). Anton is sinds 2016 directeur Centrale Toetsen en Examens (CTE) en ruim 10 jaar lid van het managementteam van Stichting Cito.

In 2001 startte Anton zijn loopbaan bij Stichting Cito als wetenschappelijk onderzoeker. Voordat hij directeur werd van CTE, gaf Anton leiding aan de psychometrische afdeling, gevolgd door de innovatieafdeling Citolab. Naast zijn (consulterende) werkzaamheden aangaande toetsen en examens in het primair en voortgezet onderwijs, was Anton onder meer betrokken bij (inter)nationale peilingsonderzoeken, de digitale tussentijdse toets (DTT) en referentiesets voor doorlopende leerlijnen. Ook deed hij onderzoek op het brede terrein van educational measurement.

Het International Baccalaureate (1968) verzorgt internationaal erkende onderwijsprogramma’s en examinering voor ruim 5.000 internationale scholen wereldwijd. Bij IB wordt Anton verantwoordelijk voor de divisie Assessment, waar de toetsen en examens worden ontwikkeld. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de divisies die verantwoordelijk zijn voor het curriculum en de betrokken scholen.

Anton Béguin: “Werken aan vernieuwende toetsen en examenprogramma’s die passen bij de wensen van scholen vind ik een interessante uitdaging. Ik kijk ernaar uit om in de internationale context van IB hieraan een bijdrage te leveren.

Anton Béguin

” Totdat een nieuwe directeur CTE is aangesteld, zal de functie van Anton worden waargenomen door Roelien Linthorst, clustermanager Talen bij Stichting Cito.

Anneke Blok, voorzitter Raad van Bestuur bij Stichting Cito: “Wat Anton kenmerkt in zijn werk en zijn contacten binnen en buiten Cito, is zijn grote hart voor het onderwijs in combinatie met zijn brede kennis rondom meten. Als geen ander weet hij altijd in oplossingen te denken. Namens alle collega’s van Cito wensen wij Anton heel veel succes bij het International Baccalaureate!”