SluitenSluiten
12 oktober 2018

Uitreiking OnderwijsTopTalentPrijs 2018

Nieuws
Op donderdag 11 oktober is de OnderwijsTopTalentPrijs (OTTP) uitgereikt door Minister van Engelshoven. Dit gebeurde op het Da Vinci College in Leiden. Deze jaarlijkse prijs is bedoeld voor aanstormend talent in PO en in VO. Vanuit onze betrokkenheid bij het onderwijs waren wij erbij als sponsor, medeorganisator en jurylid.
uitreiking OnderwijsTopTalentPrijslogo de OnderwijsTopTalentPrijs

Prijs voor onderwijstoptalenten Groesjenjka van Beek (PO) en Josien Boetje (VO)

In totaal waren 38 studenten in de race voor deze prijs, genomineerd door onderwijsinstellingen. Een jury wees vervolgens de winnaars voor het PO en het VO aan. Toetsdeskundige Antoinette Derksen vertegenwoordigde Cito. De andere juryleden waren Peter Kwint (lid Tweede Kamer en woordvoerder onderwijs), Monique Marreveld (hoofdredacteur Didactief), Ruth van Ringelesteijn (docent en winnaar OnderwijsTopTalentPrijs 2017) en Nora Steenbergen-Penterman (onderwijskundige en projectleider SLO). In beide categorieën bestaat de prijs uit een bronzen trofee (ontwerp van kunstenaarscollectief De Provinçialen), een jaarabonnement op vakblad Didactief, een jaarlidmaatschap van de Algemene Onderwijsbond en een geldbedrag van € 1.000,-.

Talent en enthousiasme

Marleen Oosterink, businessmanager PO: “Ik vond het erg leuk om te zien hoeveel diversiteit er in de ideeën en oplossingen van de toptalenten zat. Van het vak design thinking, kleuters met modder laten leren, digitaal wiskunde onderwijs, een pelgrimstocht in Friesland om het culturele bewustzijn te verhogen tot een digitale app waarmee je in game-vorm Spaanse woordjes kan leren. Leuk om te zien hoeveel talent er is, en met hoeveel enthousiasme en nieuwe ideeën deze nieuwe lichting leraren start.” Meer informatie over de winnaars en beschrijvingen van de inzendingen staat op de website van OTTP.