Sluiten
Voortgezet onderwijs

Corona-informatie

Update 18 januari 2022

We helpen jou en we staan klaar

Nog altijd zorgt de coronapandemie ervoor dat we met elkaar voor de nodige uitdagingen staan. Als Cito ondersteunen en informeren we jou hierbij.

Klantenservice
Heb je ondersteuning van ons nodig of heb je andere vragen? We helpen je graag! Neem vooral contact op met onze klantenservice via (026) 352 11 11 of klantenservice@cito.nl.

Centrale examens 2022

Op het plein

Maatregelen coronavirus 2022

Vrijdag 17 december 2021 heeft minister Slob aanvullende maatregelen bekendgemaakt voor het examenjaar 2022. Deze maatregelen zijn erop gericht om meer tijd en flexibiliteit rond het eindexamen te creëren voor eindexamenleerlingen.

Kijk voor meer informatie op:


Ondersteuning scholen voor het volgen van leerlingen

Vanwege de langdurige periode van thuisonderwijs investeert de overheid extra in onderwijs in kader van het meerjarige Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Dit programma biedt mooie kansen, maar brengt ook een extra uitdaging met zich mee. Hoe Cito de scholen in het primair en speciaal onderwijs en in het voortgezet (speciaal) onderwijs daarin kan ondersteunen, lees je hieronder.


Zo ondersteunt het Cito LVS primair en speciaal onderwijs bij het NPO 

Heeft jouw school met het Cito Volgsysteem voor primair en speciaal onderwijs goed in kaart kunnen brengen welke problemen en behoeftes er zijn? We ontvingen veel positieve reacties op de speciale handleiding 'Hoe gebruik je het LVS voor de schoolscan?', hartstikke fijn!

Leervertragingen deels ingelopen
Gehoord in het NOS Journaal? 'Na de tweede lockdown zijn de leervertragingen in het basisonderwijs deels ingelopen. Althans bij begrijpend lezen en rekenen. Maar niet alle leerlingen herstellen zich in dezelfde mate.'
Lees meer over onderzoek van Stichting Cito naar de impact van corona

Zo ondersteunt het Cito Volgsysteem VO bij het NPO

Is het gelukt met het maken van de schoolscan in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs? Hopelijk kwamen bij de schoolscan de uitkomsten op basis van resultaten uit het Cito Volgsysteem VO goed van pas en zijn jullie eruit met welke interventies vanuit het NP Onderwijs jullie leerlingen extra gebaat zijn na alle schoolsluitingen. Wil je weten wat de onderzoeksresultaten van Cito zijn naar de impact van corona op basis van het volgsysteem? Lees dan verder. Momenteel werken we aan een verbreding van het volgsysteem die élke leerling zichtbaar maakt. Wil je ook daar meer over weten, klik dan op onderstaande link.

Lees meer over de onderzoeksresultaten, Leerling in beeld VO en meer
Training en advies op afstand

In company

Inmiddels kunnen wij met trots melden dat wij nagenoeg al onze trainingen en consultancy op afstand verzorgen. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het verzorgen van training en advies op afstand. Daarom kunnen wij nagenoeg alle in company mbo en HO trainingen online uitvoeren.

Wat bij je past

Via Teams verzorgen onze trainers in company training, net als een klassikale training. Wij blijven je helpen bij de professionalisering van examendeskundigen.

HO-studenten en professionals

Afname ISSO, EP, NVHP, Telecom CAI, Bal/Bast, Boa OV en PE Elektrolassen 

Examens op besloten locaties en bij Lamark mogen doorgaan.  Staat u ingeschreven voor een examen en verandert er iets? Dan brengen we u op de hoogte per mail.

Bekijk hier de actuele informatie per examen en eventuele aanvullende informatie.

Toelatingstoetsen pabo


19-04-2021 | Instroom onder voorwaarden
Studenten die naar de pabo willen, maar de toelatingstoetsen nog niet hebben gehaald, mogen per 1 september 2021 onder voorwaarden aan de opleiding beginnen.
Lees meer.