SluitenSluiten
17 juni 2021

Hester van Twillert nieuwe directeur Centrale Toetsen en Examens Stichting Cito

Met ingang van 1 juli start Hester van Twillert als directeur bij de divisie Centrale Toetsen en Examens (CTE) van Stichting Cito. Zij volgt daarmee Anton Béguin op die per 1 januari dit jaar aan de slag is gegaan als Chief Assessment Officer bij het International Baccalaureate.
Hester van Twillert
Hester: “Aan examinering heb ik jaren geleden mijn hart verpand en ik zie de grote waarde van een goed examen. Tegelijkertijd zie ik de wereld veranderen. Er ligt een grote uitdaging in het zoeken van verbinding tussen de toetsexpertise van Cito en de veranderende behoeften van het veld, en daarmee bij te dragen aan beleid en oplossingen. Hier wil ik mij vol enthousiasme voor gaan inzetten. Daarnaast kijk ik ernaar uit om de ervaring die ik meebreng in het verbinden van stakeholders (overheid, onderwijs, branche organisaties) en de ervaring die ik heb in de aansturing van examenprocessen te combineren met de kennis en resources van Cito.”

Hester maakt de overstap van eX:plain, waar ze werkzaam was als directeur.

Anneke Blok, voorzitter Raad van Bestuur bij Stichting Cito: “Wij zijn vol vertrouwen dat we met Hester een kundige en passende directeur voor CTE hebben aangesteld. Wij wensen haar veel succes en werkplezier bij Cito.”