SluitenSluiten
31 oktober 2019

Saskia Wools was genomineerd voor NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers

Nieuws

Collega Saskia Wools, manager CitoLab, was een van de drie genomineerden voor de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers met ‘Vier je succes met Groeimeter’. Deze prijs gaat naar een wetenschapper die zijn of haar onderzoek op een doeltreffende manier heeft vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk.

Ieder jaar reikt de NRO twee verbindingsprijzen uit, de NRO-verbindingsprijs voor leraren en de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers. De prijs voor onderzoekers gaat naar een wetenschapper die zijn of haar onderzoek op een doeltreffende manier heeft vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk.

Een deskundige jury heeft uit alle inzendingen voor de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers 2019 drie inzendingen geselecteerd die kans maakten op de hoofdprijs. Onze collega Saskia Wools, manager CitoLab, was een van de genomineerden! Saskia werd genomineerd met het onderzoek naar Groeimeter, formatief toetsplatform voor rekenen in het primair onderwijs. Meer informatie over Groeimeter.

Ook genomineerd waren:

  • Evelyne Meens (Fontys Hogescholen) – Studie(keuze)succes in het hbo: De Startthermometer
  • Ellen Rusman (OU) – Viewbrics: ‘Spiegel’ je vaardig: vakoverstijgende vaardigheden aanleren in het VO

De prijs ging uiteindelijk naar Ellen Rusman van de Open Universiteit. Wij feliciteren haar van harte.