SluitenSluiten
23 januari 2020

Voor een dag een nieuwe baas!

Nieuws

Op 23 januari was de 16-jarige Daan, vierdejaars leerling vmbo kader, voor één dag de baas van Cito. Net als zo’n 350 andere Nederlandse bedrijven deed ook Cito mee aan ‘Baas van Morgen’. Een initiatief van JINC waarbij jongeren ervaren hoe het is om een bedrijf te leiden door voor een dag het werk over te nemen van de baas. JINC gelooft, net als Cito, dat elk kind gelijke kansen verdient. Zij richten zich op jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om ze aan een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te helpen. Baas van Morgen is een van de projecten waarmee zij dat willen bewerkstelligen.

De dag begon voor Anneke Blok (voorzitter Raad van Bestuur) en Daan met een ontbijt op het stadhuis van Arnhem, samen met alle andere ‘oude’ en ‘nieuwe’ bazen uit de regio. Aangekomen op Cito kreeg Daan een rondleiding. Ook kreeg Daan meer informatie over de praktijkexamens, aangezien hij deze dit jaar gaat maken. Helaas voor Daan kreeg hij ook als baas van Cito geen opgaven te zien ;)

Na een eerste kennismaking met Cito was het voor de nieuwe baas tijd om aan het werk te gaan. Wij hebben Daan gevraagd ons te adviseren hoe we het werkklimaat binnen Cito nog aangenamer kunnen maken voor onze medewerkers. Op basis van gesprekken met verschillende collega’s en zijn eigen indrukken, heeft Daan ons zijn advies gepresenteerd. Anneke Blok: ‘Ik vond het erg leuk om mijn baan voor een dag aan Daan over te dragen. En hij heeft het ontzettend goed gedaan!’

Daan, bedankt voor je enthousiasme, inzet en gedeelde inzichten!

Voor een dag een nieuwe baas!  Voor een dag een nieuwe baas!