SluitenSluiten
Leerkracht verwelkomt leerlingen groep 8

Nationale Onderwijsweek 2021

Van 4 tot en met 8 oktober

Cito logo plectrumVerder

Samen voor de toekomst

Al 17 jaar vindt in de eerste week van oktober de Nationale Onderwijsweek plaats. Met een podium voor verhalen, voorbeelden, kennis en ervaring uit het onderwijs. Het kernprogramma van de Nationale Onderwijsweek speelt zich af in een Nationale Onderwijsstad rond een centraal thema. In 2021 is dat Amersfoort met het thema Samen voor de toekomst. Cito is als vriend verbonden aan de Nationale Onderwijsweek.

Logo Nationale Onderwijsweek
Docentenoverleg

Dagthema's

Naast het centrale thema, kent de Nationale Onderwijsweek dagthema’s. Op basis hiervan publiceren we dagelijks een bijdrage:

Nationale Onderwijskrant

Begin september is de Nationale Onderwijskrant verspreid binnen PO, VO, mbo en pabo.

Lees hier het interview met CitoLab-collega’s Kimberley Lek en Eva de Schipper. Zij vertellen over het onderzoek naar leervertragingen in het basisonderwijs en de speciaal voor examenleerlingen ontwikkelde tool ExamenKompas. Wil je de volledige uitgave inzien, ga dan naar: Nationale Onderwijskrant.

Nationale Onderwijstalenten

Op 7 oktober worden de nieuwe Nationale Onderwijstalenten bekendgemaakt. Twee afstudeerders van een Nederlandse lerarenopleiding, met het beste idee voor of onderzoek naar het onderwijs, ontvangen dan de OnderwijsTopTalentPrijs. Elke pabo mag één student afvaardigen binnen de categorie ‘aankomende leraren in het basisonderwijs’. Elk opleidingsinstituut voor het voortgezet onderwijs mag maximaal drie mensen uit verschillende vakgroepen nomineren in de categorie ‘aankomende leraren in het voortgezet onderwijs’. Cito maakt onderdeel uit van het panel die de inzendingen vanuit de pabo's mag beoordelen.

Logo Nationale Onderwijs Talenten
“Het beoordelen van de PO-inzendingen is een feestje. Het is zo leuk om te zien wat pabo-studenten inspireert en motiveert om mee te dingen naar de titel van talentvolle leraar!”
Maartje Hilte
Maartje Hilte
hoofd productontwikkeling PO/VO Cito BV
leerlingen met telefoon

Nationale Onderwijsprijs

Eens per twee jaar wordt de Nationale Onderwijsprijs uitgereikt. De provinciale voorrondes daarvan starten in november. De landelijke finale is in maart volgend jaar.
Cito is betrokken bij de beoordeling van de ingezonden schoolprojecten. De winnaar mag zich twee jaar lang De beste school van Nederland noemen.