Sluiten
coronavirus

Coronavirusperiode

Update 30 oktober 2020

Coronavirusperiode

We helpen & we staan klaar

Nog altijd zorgt de coronavirusperiode ervoor dat we met elkaar voor grote uitdagingen staan. Als Cito ondersteunen we jullie hierbij. Met informatie, met het bieden van oplossingen op afstand en door met je mee te denken over alternatieven. 

Bestellingen voor scholen en instellingen

Plaats je bestelling online, dan zorgen wij ervoor dat de materialen binnen de normale termijn van vijf werkdagen worden geleverd. Heb je specifieke wensen ten aanzien van de materialen of de levering? Neem dan contact op met de klantenservice. We denken graag met je mee.
Klantenservice
Heb je ondersteuning van ons nodig of heb je andere vragen? We helpen je graag! Neem vooral contact op met onze Klantenservice: (026) 352 11 11 of klantenservice@cito.nl. Onze medewerkers werken vanuit kantoor of thuis, maar staan paraat.

Ondersteuning scholen

Centrale toetsen en examens 2020-2021

Examineren op afstand

Q&A examineren op afstand

Veel leraren stellen ons in 2020 vragen over het samenstellen, afnemen en beveiligen van toetsen en examens op afstand. Op deze pagina vind je hun vragen en onze antwoorden. Misschien helpen ze ook jou een stap verder.

Whitepapers schoolexamens 

De schoolexamens van 2020 waren nóg belangrijker dan andere jaren. En de omstandigheden waaronder ze werden afgenomen, waren bijzonder. Als Stichting Cito hielpen we scholen en docenten met tips voor het maken en becijferen van de toetsen. De whitepapers houden we voor je beschikbaar. Download de whitepapers.

Training en advies op afstand

In company

Inmiddels kunnen wij met trots melden dat wij de afgelopen weken trainingen en consultancy op afstand verzorgden. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het verzorgen van training en advies op afstand. Daarom kunnen wij nagenoeg alle in company mbo en HO trainingen online uitvoeren.

Wat bij je past

In overleg met jou kiezen wij de software die het beste bij jouw onderwijsinstelling past (MS Teams, Go To Meeting of ZOOM). Met deze programma’s verzorgen onze trainers in company training, net als een klassikale training. Wij blijven je helpen bij de professionalisering van examendeskundigen.

HO-studenten en professionals

Toelatingstoetsen pabo

Instroom onder voorwaarden - Besloten is dat studenten die naar de pabo willen, maar de toelatingstoetsen nog niet hebben gehaald, per 1 september 2020 onder voorwaarden mogen beginnen. Ze moeten dan wel voor 1 januari 2021 alsnog de toelatingstoetsen hebben behaald. Lees meer.

Afname ISSO, EP, NVHP, FFP, Telecom CAI, Bal/Bast, Boa OV, PE Elektrolassen en Sportmassage 

Alle examens voor professionals worden momenteel afgenomen. Er geldt per 15-10-2020 een mondkapjesplicht bij alle Test Centers van Lamark. 

Bekijk hier de actuele informatie per examen en eventuele aanvullende informatie.