Sluiten
Voortgezet onderwijs

Coronavirusperiode

Update 18 januari 2021

Coronavirusperiode

We helpen & we staan klaar

Nog altijd zorgt de coronavirusperiode ervoor dat we met elkaar voor grote uitdagingen staan. Als Cito ondersteunen we jullie hierbij. Met informatie, met het bieden van oplossingen op afstand en door met je mee te denken over alternatieven. 

Bestellingen voor scholen en instellingen

Orders die tot en met vrijdag 11 december zijn geplaatst worden uiterlijk woensdag 16 december verzonden.
Heb je na 11 december besteld? Dan nemen we, in verband met de sluiting van de scholen, begin januari vóór uitlevering contact met je op.

Heb je specifieke wensen ten aanzien van de materialen of de levering? Neem dan contact op met de klantenservice. We denken graag met je mee.

Klantenservice
Heb je ondersteuning van ons nodig of heb je andere vragen? We helpen je graag! Neem vooral contact op met onze Klantenservice: (026) 352 11 11 of klantenservice@cito.nl. Onze medewerkers werken vanuit kantoor of thuis, maar staan paraat.

Ondersteuning scholen

De meest gestelde vraag:
Tot wanneer kan de LVS-toets van het M-moment uiterlijk worden afgenomen?

Maak jij je zorgen over de LVS-afnames? Niet nodig, je kunt nog tot eind maart de LVS-toetsen van het M-moment afnemen en de resultaten invoeren. Een aangepaste normering is niet nodig. Wel hebben we een aantal aanbevelingen en tips die we graag met je delen

We houden je op de hoogte over de LVS-afnames en delen deze en andere tips via de speciale po corona-pagina en via de PO-nieuwsbrief.

Hamvraag voor de bovenbouw: wanneer zijn de schoolexamens? 

Vanwege de tweede lockdown is het afnameadvies bijgesteld. Eind januari is geen realistisch begin van de schoolexamenperiode. Je kunt Cito Kijk- en luistertoetsen (MVT) daarom afnemen tot aan de voorjaarsvakantie wanneer het in jouw planning past.

Lees meer via de speciale vo-coronapagina of meld je aan voor de vo-nieuwsbrief

Centrale toetsen en examens 2020-2021

Examineren op afstand

Q&A examineren op afstand

Veel leraren stellen ons in 2020 vragen over het samenstellen, afnemen en beveiligen van toetsen en examens op afstand. Op deze pagina vind je hun vragen en onze antwoorden. Misschien helpen ze ook jou een stap verder.

Whitepapers schoolexamens 

De schoolexamens van 2020 waren nóg belangrijker dan andere jaren. En de omstandigheden waaronder ze werden afgenomen, waren bijzonder. Als Stichting Cito hielpen we scholen en docenten met tips voor het maken en becijferen van de toetsen. De whitepapers houden we voor je beschikbaar. Download de whitepapers.

Training en advies op afstand

In company

Inmiddels kunnen wij met trots melden dat wij nagenoeg al onze trainingen en consultancy op afstand verzorgen. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het verzorgen van training en advies op afstand. Daarom kunnen wij nagenoeg alle in company mbo en HO trainingen online uitvoeren.

Wat bij je past

Via Teams verzorgen onze trainers in company training, net als een klassikale training. Wij blijven je helpen bij de professionalisering van examendeskundigen.

HO-studenten en professionals

Toelatingstoetsen pabo


update 13-01-2021 | Alle ingeplande toelatingstoetsen gaan door.

(
06-01-2021) Voor de instroom in de pabo per 1 februari 2021 worden dinsdag 26 januari bezemafnames georganiseerd. Lees meer op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Afname ISSO, EP, NVHP, FFP, Telecom CAI, Bal/Bast, Boa OV en PE Elektrolassen 

Gedurende de lockdown kunnen helaas niet alle examens worden afgenomen. Fysieke examens zijn niet mogelijk in de periode t/m 9 februari. Heeft u zich ingeschreven voor een examen in de periode tot 9 februari 2021? Dan ontvangt u, in de komende dagen, een persoonlijk bericht per mail van ons.

Lamark neemt nog wel de digitale examens af. Er geldt per 15-10-2020 een mondkapjesplicht bij alle Test Centers van Lamark. 

Bekijk hier de actuele informatie per examen en eventuele aanvullende informatie.