Sluiten
coronavirus

Coronavirusperiode

Update 3 augustus 2020

Coronavirusperiode

We helpen & we staan klaar

De coronavirusperiode zorgt ervoor dat we met elkaar voor grote uitdagingen staan. Als Cito ondersteunen we jullie hierbij. Met informatie en met het bieden van oplossingen op afstand, door met je mee te denken over alternatieven. 
Klantenservice
Heb je ondersteuning van ons nodig of heb je andere vragen? We helpen je graag! Neem vooral contact op met onze Klantenservice: (026) 352 11 11 of klantenservice@cito.nl. Onze medewerkers werken vanuit kantoor of thuis, maar staan paraat.

Bestellingen voor basis- en speciaal (basis)onderwijs 

Verzoek: plaats je bestelling online. Wij zorgen ervoor dat je bestelling met zorg geleverd wordt, binnen onze normale levertermijn.

Bestellingen voor alle andere scholen en instellingen

Neem telefonisch contact op met onze klantenservice voor de mogelijkheden. Zo kunnen we direct en op maat met je meedenken over een juiste levering. Digitale producten kun je wel gewoon online bestellen.

Ondersteuning bij herstart scholen

Toetsen op afstand

Tips bij schoolexamens

De schoolexamens van dit jaar waren nóg belangrijker dan andere jaren. En de omstandigheden waaronder ze werden afgenomen, waren bijzonder. Daarom gaven we je als Stichting Cito graag tips als hulpmiddel voor het maken en becijferen van de toetsen.
De tips móet je niet naleven, je mág ze gebruiken. We hopen dat ze je ondersteunen in deze uitzonderlijke tijd. Meer info.

Q&A Schoolexamens

Veel leraren stelden vragen over het samenstellen, afnemen en beveiligen van toetsen en examens op afstand. Op deze pagina vind je hun vragen en onze antwoorden. Misschien helpen ze ook jou een stap verder.

Training en advies op afstand

In company

Inmiddels kunnen wij met trots melden dat wij de afgelopen weken trainingen en consultancy op afstand verzorgden. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het verzorgen van training en advies op afstand. Daarom kunnen wij nagenoeg alle in company mbo en HO trainingen online uitvoeren.

Wat bij je past

In overleg met jou kiezen wij de software die het beste bij jouw onderwijsinstelling past (MS Teams, Go To Meeting of ZOOM). Met deze programma’s verzorgen onze trainers in company training, net als een klassikale training. Wij blijven je helpen bij de professionalisering van examendeskundigen.

HO-studenten en professionals

Toelatingstoetsen pabo

Instroom onder voorwaarden - Besloten is dat studenten die naar de pabo willen, maar de toelatingstoetsen nog niet hebben gehaald, per 1 september 2020 onder voorwaarden mogen beginnen. Ze moeten dan wel voor 1 januari 2021 alsnog de toelatingstoetsen hebben behaald. Lees meer.

Afname ISSO, EP, NVHP, FFP, Telecom CAI, Bal/Bast, Boa OV, PE Elektrolassen en Sportmassage 

Alle examens voor professionals worden langzaam weer opgestart. Bekijk hier de actuele informatie per examen en eventuele aanvullende informatie.