Sluiten
50 jaar

Historie & ontwikkeling

Feestjaar 2018-2019

1968-2018

Cito 50 jaar!

Op 4 september 1968 is Cito opgericht. In het schooljaar 2018-2019 hebben we gevierd dat wij ruim 50 jaar werken aan producten en diensten die bijdragen aan kansgelijkheid en onderwijskwaliteit. We hebben ons ontwikkeld tot een organisatie met sterke wortels en bewezen impact op het onderwijs. En daar zijn we trots op! Dit vierden we met verschillende activiteiten.

Activiteiten voor het onderwijs

Cito 50 jaar
Cito 50 jaar
Cito 50 jaar
Van Citotoets tot nu ...
  • Het fundament voor Cito werd gelegd door A.D. de Groot. Hij was ervan overtuigd dat een objectieve toets kon helpen om inzicht te krijgen in het kind. Naar Amerikaans voorbeeld ontwikkelde hij een instrument dat alle kinderen dezelfde kansen gaf om te laten zien wat ze in hun mars hadden, ongeacht afkomst of sociale willekeur.
  • Nog steeds is de Citotoets (inmiddels Centrale Eindtoets) een veelgebruikt middel in het basisonderwijs. Als Cito blijven we trots op de adviesfunctie van de toets die – als tweede gegeven naast het advies van de leerkracht – heeft kunnen bijdragen aan kansgelijkheid.
  • Natuurlijk zijn we niet meer dezelfde als vijftig jaar geleden. We ontwikkelden ons in producten, diensten en organisatie. Nog altijd gedreven door gelijke kansen, streven wij ernaar om samen met onderwijsprofessionals, stakeholders en onze klanten onze kennis en expertise in te zetten voor krachtig onderwijs, nu en in de toekomst.

Aan het woord ...