Sluiten
50 jaar

Cito bestaat 50 jaar!

IOPS-wintersymposium

Terugblik op wintersymposium IOPS 1 oktober 2018

In het kader van ons 50-jarig jubileum organiseerde Cito, als deelnemend onderzoeksinstituut, op 13 en 14 december 2018 het IOPS wintersymposium. Het IOPS is de Interuniversitaire Onderzoeksschool voor Psychometrie en Sociometrie. Dit zijn wetenschappelijke kwantitatieve disciplines. De psychometrie speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van psychologische tests, toetsen en examens. En de sociometrie levert kwantitatieve methoden en technieken voor onderzoek in de sociologie.

Sinds 1987

Het IOPS is in 1987 opgericht om trainingen te kunnen geven aan promovendi die onderzoek doen binnen psychometrische en sociometrische thema’s. Het IOPS is door de Koninklijke Nederlandse Academie voor de Wetenschappen erkend als onderzoeksschool. Deelnemende universiteiten zijn die van Amsterdam (UvA), Twente, Groningen, Leiden, Utrecht, Tilburg en Leuven. Er zijn ook twee deelnemende onderzoeksinstituten: het CBS en Cito. Verschillende medewerkers van de afdeling Psychometrie en Onderzoek van Cito zijn actief lid van het IOPS.

Door Cito georganiseerd

Naast trainingen organiseert het IOPS tweejaarlijks symposia waarin de promovendi presentaties geven over de voortgang van hun onderzoek en ideeën uitwisselen. Bekijk voor een overzicht van het programma en de inhoud van de presentaties tijdens dit wintersymposium het programmaboekje.
presentatie
watermuseum