Sluiten
50 jaar

Historie en ontwikkeling

Wedstrijd beeldende vakken vmbo gl/tl

Activiteit Cito 50 jaar!

Het kunstwerk van een van jouw leerlingen bij Cito aan de muur!

In het kader van ons 50-jarig jubileum daagden wij leerlingen uit alle derde klassen Beeldende vakken vmbo gl/tl uit een ontwerp te maken voor een kunstwerk in het thema ‘Leren is leuk’. Deze wedstrijd was een mooie oefening voor het eindexamen. Wij vroegen leerlingen namelijk een ontwerp te maken op basis van een opdracht die lijkt op het reguliere centraal praktijk examen (CPE). De winnaar mag het kunstwerk daadwerkelijk uitvoeren, waarna het een plaatsje krijgt in het kantoor van Cito in Arnhem.
Op 1 oktober zijn tijdens de jubileumviering bij Cito de vijf finalisten bekendgemaakt. Je kon je stem uitbrengen tot 21 januari 2019. De winnaar maakten wij bekend tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling van 22 t/m 26 januari 2019.

En de winnaar van de ontwerpwedstrijd is … Space Book van Anne!

Het winnende ontwerp ‘Space Book’

En de winnaar is ...
Met 2048 (valide) stemmen én het winnende oordeel van de jury, heeft Anne van het Blariacumcollege uit Venlo de prijs in de wacht gesleept. Zij mag haar ontwerp ‘Space Book’ komen uitvoeren in ons pand! Annes verhaal bij het kunstwerk is: “Als je goed leert, kan je alles bereiken, zelfs naar de ruimte gaan! En als je ergens echt je best voor doet, kan niks in het heelal je tegenhouden.” De onthulling van het kunstwerk was tijdens de open dag op zaterdag 16 maart.