SluitenSluiten
voorlezen

Over Cito

Missie en strategie

Cito logo plectrumVerder

Samen voor krachtig onderwijs

Cito maakt onderwijs krachtiger. We ontwikkelen toetsen, examens en meetinstrumenten die laten zien wat leerlingen in hun mars hebben. We geloven in de kracht van objectieve gegevens. En dat we daarmee leerkrachten ondersteunen en leerlingen vooruit helpen. Iedere leerling heeft toch recht op dezelfde, gelijke kans op goed (vervolg)onderwijs?

Sterke wortels, nieuwe groei

Cito is een organisatie met sterke wortels en bewezen impact op het onderwijs. Vanuit die kracht bouwen we Cito verder uit. 

Een organisatie met diepe, sterke wortels staat stevig. Diepe, sterke wortels geven continu voeding aan vernieuwen. Ook bij Cito zit de kracht in dat waar we vandaan komen: gelijke kansen voor iedereen. Zelfs ruim vijftig jaar na dato is onze oorsprong de bron van energie en inspiratie die zorgt voor het ontstaan van nieuwe takken en loten aan de Cito-boom. 

"We zijn een kennisorganisatie die een vanzelfsprekende partner wil zijn om de toekomst van het onderwijs mee vorm te geven."
Anneke Blok
Anneke Blok
Voorzitter Raad van bestuur, Cito

Van pionier tot kennisorganisatie

Het verhaal van Cito is een bijzonder verhaal. Het ontstond in een tijd dat het onderwijs een stuk minder toegankelijk was dan nu. Afkomst, status, woonplaats, geld: ze bepaalden de kansen van een kind op vervolgonderwijs.

Lees het verhaal van Cito