Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Administratief medewerker

Collega gezocht

Ben jij een servicegerichte administratief medewerker die gaat voor een optimale dienstverlening voor onze interne- en externe klant? Draag jij bij aan optimale processen? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de afdeling Business Support zoeken wij een

Administratief medewerker

voor 32-36 uur per week

Cito BV

Cito BV bestaat uit drie businessunits - Uitgeverij, Training & Advies en Toetsketens - met daarnaast een commerciële organisatie en de afdeling Business Support. Elke businessunit heeft een eigen focus en opdracht wat betreft het ontwikkelen en exploiteren van producten en diensten. De commerciële organisatie heeft als opdracht om deze producten en diensten te verkopen aan bestaande en nieuwe klanten en te zorgen voor de complete klantbenadering. De afdeling Business Support ondersteunt de business units en de commerciële organisatie bij de ontwikkeling en exploitatie van de producten en diensten. De uitgangspunten van de missie van Cito, bijdragen aan kansengelijkheid, staan centraal. Waarde toevoegen, wendbaarheid en weerbaarheid vormen de lijnen waarop we onze dienstverlening en organisatie afstemmen.

De afdeling Business Support

De afdeling Business Support bestaat uit twee teams en twee stafmedewerkers. Het team Proces Support verzorgt in opdracht van de businessunits voor de organisatie rond de ontwikkeling, afname, verwerking en registratie van toetsen, examens, trainingen en certificeringstrajecten. Het team Multimedia Support is verantwoordelijk voor de vormgeving van beeldmateriaal, audio en video; in opdracht van de businessunits en de commerciële organisatie.

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken is dat bij ons de vraag centraal staat. Jij vraagt jezelf iedere dag af op welke wijze je een optimale bijdrage kan leveren aan de business. Je probeert daarom continu de vraag achter die vraag te achterhalen. Aan welke praktische en betrouwbare dienstverlening is precies behoefte?

Wat ga je doen?

Als administratief medewerker binnen het team Proces Support ben je actief betrokken bij alle werkzaamheden die door het team worden uitgevoerd. Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor een optimale uitvoer van processen, communicatie en informatievoorziening.
Je denkt mee over de uitvoer van werkzaamheden en voert deze zelfstandig uit.
Een greep uit de werkzaamheden:
  • Administratieve werkzaamheden rondom de werving, voorbereiding en begeleiding van onderzoeken van primair en voortgezet onderwijs;
  • Het verzorgen van evenementen. Het opstellen van draaiboeken, contacten met interne/externe leveranciers, deelnemersregistratie, fungeren als aanspreekpunt gedurende de evenementen;
  • Het voorbereiden en afwikkeling van examens. Het registreren van examen- en kandidaat gegevens, plannen en uitvoeren van examens en inzagen. Behandelen en afhandelen van vragen;
  • Het voorbereiden en afwikkelen van trainingen. Invoeren en aanpassen van cursistgegevens in een digitale leeromgeving. Een van de werkzaamheden is het onderhouden van contact met trainers en cursisten.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we opzoek naar een klantgerichte, flexibel en resultaatgerichte collega. Je bezit uitstekende communicatieve vaardigheden en zet dat stapje extra om een blijvende indruk achter te laten bij de klant. Hospitality is een vanzelfsprekendheid voor jou. Je bent stressbestendig en nauwkeurig. Je bent analytisch en hebt affiniteit met IT. Het optimaliseren van processen zit in je bloed, je hebt een proactieve houding en bent enthousiast. Wat vragen we nog meer van je:
  • Je hebt mbo+ werk- en denkniveau;
  • Je hebt een klant- en servicegerichte instelling;
  • Je bent goed in samenwerken;
  • Je bent procesmatig onderlegd;
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je hebt kennis van en ervaring met het MS-Office-pakket.

Wat mag jij van ons vragen?

Een uitdagende functie binnen een zelfsturend team waarin je betrokken wordt bij allerlei ontwikkelingen binnen Cito en mede richting kunt geven aan onze koers. Bovendien heeft jouw werk effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten. Wij volgen de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Daarmee ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers. En helpen we leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

We bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring tot maximaal € 2.827,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 6 van onze cao). Je vangt aan met een jaarcontract. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk, dus hybride werken behoort tot de mogelijkheden, passend bij het servicewindow van Proces Support. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Nog vragen?

Ferry Stienissen vertelt je graag meer over deze vacature. Hij is te bereiken op (026) 352 13 76. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Zij zijn bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons vóór 17 januari 2022 je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Servicepunt. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-88.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.