SluitenSluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Administratief medewerker toetsen en examens

Cito logo plectrumVerder

Collega gezocht bij Cito in Arnhem

Zorg jij voor de juiste administratieve processen om de constructie van toetsen en examens te ondersteunen? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de afdeling Centrale Toetsen en Examens zoeken wij een

Administratief medewerker toetsen en examens

voor 32-36 uur per week

Word jij onze nieuwe collega

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken is dat bij ons de vraag centraal staat. In deze functie ondersteun je toetsdeskundigen bij het construeren van toetsen en examens in verschillende fases van de productie. Je verzorgt de lay-out en voert de digitalisering van examenopgaven uit. Ook kun je ingezet worden voor de werkzaamheden voor de digitale toets- en examenafnames via Questify en Facet. Je ondersteunt het traject van totstandkoming van de toetsen en examens en je houdt je bezig met de controle op de naleving van procedures en het verbeteren van deze procedures. De exacte invulling van het takenpakket vindt in overleg plaats. Voor je werkzaamheden gebruik je verschillende ICT-pakketten, waaronder MS Office, Questify en Facet.

De unit Centrale Toetsen en Examens (CTE) maakt in opdracht van het ministerie van OCW en EZ de centrale eindexamens voor het voortgezet onderwijs, de centrale examens voor het mbo en de Centrale Eindtoets PO (CET). In 2023 is de laatste afname van de CET en zal de unit CTE verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen van een doorstroomtoets. Medewerkers van CTE maken samen met ervaren docenten de diverse examens en de toetsen. Na vaststelling door het College voor Toetsing en Examens (CvTE) worden deze klaargemaakt voor papieren of digitale uitlevering. Na elke afname analyseert de unit de resultaten en vergelijkt de moeilijkheidsgraad met voorgaande jaren. Cito adviseert hierna het CvTE over de normering. Naast de productie van examens en toetsen heeft CTE voor het Primair Onderwijs (PO) een adviestaak over toelating en normering van toetsen. Verder doet de unit onderzoek naar de verdere kwaliteitsverhoging en vernieuwing van de examens en toetsen. Ook ondersteunt de unit scholen met de invoering en afname van digitale examens en toetsen.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met:
  • minimaal een mbo-administratieve of gelijkwaardige opleiding;
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • uitstekende contactuele eigenschappen;
  • kwaliteitsgerichtheid en nauwkeurig kunnen werken;
  • ervaring en affiniteit met het MS Office-pakket en andere ICT-toepassingen.
Je bent flexibel en stressbestendig. Je kunt goed plannen en organiseren. Je hebt een dienstverlenende instelling en kunt helder communiceren. Je bent resultaatgericht en zorgvuldig en je hebt een lerende oriëntatie. Je bent een teamspeler en vindt het leuk om (samen met anderen) werkzaamheden tot een goed einde te brengen.

Wat mag je van ons vragen?

We bieden je een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid. De inschaling is in schaal 6 van onze cao (max. € 2.757, - bij een fulltime dienstverband). Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Nog vragen?

Claudia Julien, Senior Toetsondersteunend medewerker, vertelt je graag meer over deze vacature. Claudia is telefonisch te bereiken op (026) 352 78 96. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Zij zijn bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur je motivatie en cv samen met het sollicitatieformulier t.a.v. het Servicepunt. Vermeld hierbij vacaturenummer 22-35.