SluitenSluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Bedrijfsjurist

Cito logo plectrumVerder

Collega gezocht

Ben jij de meedenkende, proactieve en resultaatgerichte bedrijfsjurist, die in een complex krachtenveld zelfstandig kan werken en wil jij graag een bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van de juridische dienstverlening bij Cito? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor het team juridische zaken, onderdeel van de afdeling Corporate Finance, zoeken wij een enthousiaste

bedrijfsjurist

voor 28-36 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken is dat bij ons de vraag centraal staat. Jij vraagt jezelf iedere dag af op welke wijze je met jouw juridische kennis de organisatie optimaal kan ondersteunen en adviseren.
Als bedrijfsjurist zet je je onder andere in voor het professionaliseren van de dienstverlening op het gebied van juridische zaken. Ook bewaak je de compliance met relevante wet- en regelgeving. Je adviseert de Raad van Bestuur en het management van Cito.
Op dit moment zijn de juridische werkzaamheden belegd bij twee medewerkers: een algemeen bedrijfsjurist en een bedrijfsjurist met een fiscale specialisatie.

De Cito-bedrijfsjurist is vooral betrokken bij het opstellen en beoordelen van verschillende soorten overeenkomsten, bij het implementeren van privacyregelgeving en wetgeving in brede zin. Ook adviseer je de Raad van Bestuur en het management van Cito met betrekking tot diverse juridische onderwerpen.
Op het gebied van privacy overleg je indien nodig met de externe functionaris gegevensbescherming. Bij klachten en geschillen werk je in voorkomende gevallen samen met een extern advocatenkantoor.

Wat vragen wij van jou?

  • een afgeronde juridische opleiding op wo-niveau
  • kennis van Nederlands privaatrecht in brede zin, toegespitst op overeenkomstenrecht, intellectueel eigendom en privacyregelgeving
  • 5 à 7 jaar ervaring in een brede juridische (advies)functie
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift
Jij bent een jurist met gevoel voor verschillende belangen, flexibel met een oplossingsgerichte instelling. Verder ben je analytisch, pragmatisch en kun je goed samenwerken. Je hebt een proactieve houding en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (bijvoorbeeld bij het ‘vertalen’ van concreet handelen van medewerkers naar juridische dimensies en andersom).
Ook beschik je over politiek-bestuurlijke sensitiviteit en weet je de zakelijke belangen van Cito te behartigen.

Wat mag jij van ons vragen?

Een veelzijdige functie in een organisatie waar eigen initiatief en een proactieve houding wat betreft je eigen ontwikkeling én de organisatieontwikkeling wordt gewaardeerd. Bovendien heeft jouw werk effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten. Wij volgen de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Daarmee ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers. En helpen we leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

We bieden je een salaris passend bij jouw kennis en ervaring (indicatief schaal 11 volgens de cao van Cito). Daarboven ontvang je 8% vakantietoeslag en word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Tot onze secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer flexibele werktijden en hybride werken. Bovendien krijg je de beschikking over een individueel werknemersbudget (IWB). Dit budget zet je bijvoorbeeld in voor een opleiding, extra verlof of als dertiende maand.

Nog vragen?

Je nieuwe collega’s Ingrid Keulen (06) 51 57 61 38 en René Smit (06) 51 57 18 89 vertellen je graag meer over deze vacature.
Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Het Servicepunt is telefonisch bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. het Servicepunt vóór 1 juli 2022. Vermeld hierbij vacaturenummer 22-16.
We kijken uit naar een eerste kennismaking!

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst, interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.