Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Conceptontwikkelaar Toetsing (R&D)

Collega gezocht

Ben jij een toetsdeskundige die affiniteit heeft met digitale oplossingen? Wil je werken aan vraagstukken uit de praktijk en zoek je een afwisselende baan? Dan is deze vacature iets voor jou!

Voor het Team Prototypes van Stichting Cito zoeken wij een

Conceptontwikkelaar Toetsing (R&D)

voor 36 uur in de week

Welke vraag stel jij je elke dag?

Hoe kun je de ontwikkeling van leerlingen in complexe vaardigheden zoals Digitale Geletterdheid en Burgerschap in beeld brengen? Hoe kun je in de klas gericht werken aan kritisch denken, samenwerken en creativiteit? Hoe visualiseer je de leerprogressie van leerlingen intuïtief en effectief? En welke informatie heeft een leraar nodig voor didactisch handelen op maat? In deze functie bedenk je innovatieve oplossingen voor het onderwijs van morgen. In aansluiting op het meerjarenbeleidsplan van Cito initieer jij innovatieprojecten met een sterk digitaal karakter, altijd gericht op onderwijskundig meten.

Wat ga je doen?

Jij initieert de ontwikkeling van prototypes voor het basis- en voortgezet onderwijs. Vanuit jouw kennis over toetsing zoek je in contact met scholen naar de beste oplossingen voor een actueel vraagstuk. Je werkt evidence-based met gebruik van kennis uit wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek. Met de hulp van de IT-ontwikkelaars uit het team vertaal jij de behoefte van de sector naar effectieve software-oplossingen. Jij bent verantwoordelijk voor het bedenken, het (door)ontwikkelen en implementeren van de prototypes. Afhankelijk van de fase stuur je de ontwikkeling aan, organiseer je een validatie met scholen of werk je mee als toetsdeskundige. Je baan is afwisselend, ook binnen één werkdag. Een voorbeeld: in de ochtend probeer je een prototype uit met een klas, daarna bespreek je de gewenste aanpassingen met het team en ’s middags maak je een infographic voor scholen.

In deze functie word je onderdeel van Team Prototypes, één van de teams binnen de Afdeling Onderzoek, Innovatie en Kennisdeling (OK&I). Het team is klein en multidisciplinair, bestaande uit: drie ICT-ontwikkelaars, een Toetsdeskundige, een Innovatieondersteuner en een Teamhoofd. Jij bent verantwoordelijk voor de operationele coördinatie en aansturing van de collega’s in het team. Je bent in staat om zelfstandig keuzes te maken en bent goed in het prioriteren van werkzaamheden (voor zowel jezelf als voor het team) en werkt resultaatgericht. Resultaten van projecten maak je zelf publiek via eigen presentaties, workshops, artikelen, infographics, etc.

Het team werkt in korte sprints en hanteert varianten op werkwijzen als agile/scrum en design thinking. De prototypes hebben een sterk ICT-component dus affiniteit met digitale oplossingen is een must.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die operatie en strategie combineert. Je kunt projecten initiëren en binnen die projecten een toetsdeskundige of inhoudelijke bijdrage leveren. Je maakt projecten zelf concreet - ook als dat inhoudelijk buiten je eigen specialisme valt. Je schakelt daarvoor ook soepel tussen aansturing en uitvoering van projecten en je vindt het leuk om meerdere projecten tegelijk te hebben.

Daarnaast vragen we het volgende van jou:
  • een academische opleiding bij voorkeur in onderwijskunde of onderwijswetenschappen
  • minimaal 4-6 jaar relevante werkervaring (een evt. promotietraject geldt als werkervaring)
  • gedegen kennis van kwaliteitscriteria van assessment en ervaring met implementatie ervan
  • ervaring met projectleiding in (innovatieve) assessmentprojecten
  • sensitief voor klantwensen en marktkansen en de vertaling daarvan in innovatieve hoogwaardige oplossingen
  • uitstekende ICT-vaardigheden
  • uitstekende contactuele eigenschappen
  • ervaring met design thinking, lean start-up en agile en met de rol van product owner zijn een pré

Wat mag jij van ons vragen?

Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden we je een salaris in schaal 11 of 12 van onze Cito cao (respectievelijk maximaal € 4.937,- of maximaal € 5.610,- bruto per maand) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk, flexibel werken behoort dan ook tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Naast de centraal aangeboden opleidingen, krijg je een persoonlijk budget (IWB) van maximaal 136 uur per jaar bij een fulltime dienstverband.

Nog vragen?

Romy Noordhof, Hoofd Team Prototypes, vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is te bereiken op (026) 352 14 37. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Zij zijn bereikbaar op (026) 352 78 89 of via hrm-info@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons vóór 26 september je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Romy Noordhof. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-52.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.