Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Informatiemanager

Collega gezocht

Sta jij bekend als de verbindende schakel op strategisch en tactisch niveau tussen business en IT als het over business- en verandervraagstukken gaat? En vind je het uitdagend om een directe bijdrage te leveren aan het maatschappelijk doel van Cito? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de afdeling Business Informatie Management zoeken wij een

Informatiemanager

voor 36 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Als informatiemanager begrijp je het strategisch belang van digitalisering in combinatie met klantgerichtheid en handhaving van de hoogwaardige kwaliteit.
Je onderzoekt samen met het management en andere stakeholders welke behoeften er zijn om deze vervolgens te vertalen naar een gedragen visie op informatievoorziening en architectuur. Je bent een strategische bruggenbouwer pur sang met bij voorkeur ervaring binnen het onderwijs of de wereld van de uitgeverij.

Als informatiemanager werk je vanuit de afdeling Business Informatie Management die fungeert als intermediair tussen de Business en IT. Samen met je collega’s van de afdeling zal de ontwikkelde visie worden omgezet naar een uit te voeren plan. Als informatiemanager ben je betrokken bij de uitvoering waarbij je erop toe ziet en aanstuurt dat de uitvoering volgens de visie en binnen de kaders wordt gedaan. Tevens ben je, in samenwerking met de architecten, een belangrijke schakel in de totstandkoming en ontwikkeling van de kaders.

Je collega’s

“Als informatiemanager praat ik met alle Cito medewerkers op elk niveau binnen de organisatie. Praktische problemen vertaal ik naar beleid en beleid vertaal ik naar praktische oplossingen. Ik ben de intermediair tussen Business en IT die verantwoordelijk is voor de samenhang en inrichting van de informatievoorziening. Door de betrekkelijk kleine organisatie die Cito is, ben je met het gehele proces van eerste idee vorming tot uiteindelijke implementatie betrokken. Je moet van alle markten thuis zijn en je verveelt je nooit.” (Bart Duijnstee, informatiemanager)

“Als leidinggevende ga ik uit van de expertise en vaardigheden van de medewerkers van de afdeling. Mijns inziens zijn medewerkers in samenwerking met de stakeholders goed in staat, binnen hun eigen domein, de juiste keuzes te maken. Ik draag zorg voor kaders waar medewerkers tevens invloed op hebben, ben er vanzelfsprekend als het nodig is, help medewerkers graag door te sparren en doe mijn best om de medewerkers en het team zo goed mogelijk te faciliteren zodat ieder goed in staat is zijn/haar werk uit te voeren.” (Jan Pieter de Boer, manager Business Informatie Management)

Wat vragen wij van jou?

  • Academisch werk- en denkniveau, of een vergelijkbare combinatie van kennis en ervaring.
  • Kennis en/of ervaring op WO-niveau met informatiemanagement, bestuurlijke informatica en IT-architectuur.
  • Aantoonbare affiniteit met het schrijven van visie documenten en informatieplannen.
  • Ervaring binnen het onderwijs of de wereld van de uitgeverij is een pre.
  • Communicatieve vaardigheden, op zijn minst in het Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift.
  • Gemotiveerd om je kennis en vaardigheden te delen met anderen en open te staan voor nieuwe kennis en vaardigheden.

Je hebt overtuigingskracht, bent kritisch en oplossingsgericht, met oog voor de verschillende belangen in de organisatie. Uiteraard ben je klant- en resultaatgericht waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Wat mag jij van ons vragen?

Een functie waarin je betrokken wordt bij allerlei ontwikkelingen binnen Cito en mede richting kunt geven aan onze koers. Bovendien heeft jouw werk effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten. Wij volgen de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties. Daarmee ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers. En helpen we leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

We bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Nog vragen?

We gaan graag met jou in gesprek! Daarin gaan we samen afstemmen of we aan elkaars verwachtingen kunnen voldoen en bepalen of we een goede match voor elkaar zijn.
Jan Pieter de Boer, manager Business Informatie Management, vertelt je graag meer over deze vacature. Hij is te bereiken op (026) 352 12 01. Nanette Tollenaar, Hoofd HR-administratie, weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Je kunt haar bereiken op (026) 352 11 59.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Nanette Tollenaar. Vermeld hierbij vacaturenummer 20-15.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.