Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Junior Financial Controller

Collega gezocht

Ben jij een echte wereldverbeteraar én een teamplayer, met sterke affiniteit voor procesverbeteringen, met name financieel en ICT-gerelateerd? Ben je proactief en pragmatisch maar ook nauwkeurig en gestructureerd? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Voor de afdeling Corporate Finance zoeken wij een

Junior Financial Controller

voor 32 – 36 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken, is dat bij ons de vraag centraal staat. Jij vraagt jezelf iedere dag af hoe je de betrouwbaarheid van de cijfers binnen Cito kunt borgen samen met het team. Daarom probeer jij continu de vraag achter die cijfers te achterhalen.
Welke informatie hebben de stakeholders nodig en hoe kunnen we deze optimaal, dat wil zeggen efficiënt én effectief, aanleveren?

Binnen Cito zijn alle financiële werkzaamheden centraal ondergebracht bij de afdeling Corporate Finance. Hieronder vallen onder andere de teams “Financial Control & Accounting”, “Business Control” (waaronder ook Project Control), “Juridische en fiscale zaken” en “Strategische Inkoop”.
Als Junior Financial Controller maak je deel uit van het team “Financial Control & Accounting”.

De boekhouding wordt bijgehouden door het subteam “Accounting”. Dit team is ook verantwoordelijk voor de maand- en jaarafsluiting van de organisatie. Het subteam Financial Control, waartoe jij behoort, geeft hier vanuit haar expertise ondersteuning aan door analyses en projectmatige werkzaamheden en is tevens verantwoordelijk voor de interne en externe verslaggeving.

Je werkt met name actief mee aan de structurele verbeterslagen rondom de financiële processen binnen de organisatie. Zo willen wij meer werkzaamheden en processen automatiseren en efficiënter en effectiever laten werken. Hier lever jij een belangrijke bijdrage zowel in het uitwerken van verbeteringsvoorstellen alsook aan de uitvoering van de implementatie.
Daarnaast brengt ook de bedrijfsvoering continue nieuwe uitdagingen met zich mee die in het systeem en in de processen geïmplementeerd moeten worden. Je bent voor een beperkt deel van je werktijd ook verantwoordelijk voor het beheer van enkele finance-specifieke applicaties en verbeteringen op financieel IT-gebied.

Daarnaast werk je balansspecificaties uit en stelt met behulp van je collega’s tussentijdse rapporten op van Stichting Cito en haar dochtervennootschappen (B.V.’s).

Dit doe je niet alleen, je werkt vaak samen met je collega’s en je wordt gecoacht. De lijnen binnen je team zijn kort en de sfeer is positief en actiegericht.

Wat vragen wij van jou?

We zijn op zoek naar een echte professional en een zelfstandige, gemotiveerde en daadkrachtige collega die zijn energie haalt uit het analyseren van cijfers, de opbouw van een gefundeerde cijferverantwoording en die zich daarnaast vooral graag vastbijt in procesvraagstukken.
Een frisse wind, scherp en vrolijk, sterk in context denken en met de missie dat er elke dag wel iets beter en eenvoudiger kan werken. Daarbij weet je de verbinding met je collega’s te vinden en hen mee te nemen in de verandering.

Daarnaast vragen wij het volgende van je:
  • Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische of ICT-opleiding op minimaal hbo-niveau ((Post) HBO Accountancy, Accountancy Nyenrode, SPD, HBO ICT of dergelijke);
  • Je bent bovengemiddeld geïnteresseerd in vaktechniek (o.a. externe verslaggeving (Dutch GAAP); pro-rata BTW; AO/IB) en financiële processen en wilt hier alles over leren;
  • Het is een pré als je vertrouwd bent met Microsoft Dynamics (365 F&O)/Caseware/Power-BI en een MUST dat je bovengemiddelde affiniteit met complexe softwaretoepassingen hebt;
  • Je blijft leergierig, stelt kritische vragen en lost problemen op;
  • Je bent een teamplayer, analytisch sterk en je hebt een onafhankelijke oordeelsvorming;
  • Je bent resultaatgericht, klantgericht en je hebt een hands-on mentaliteit;
  • Je communiceert makkelijk, open en helder; hebt geduld en een gezonde portie humor.

Wat mag jij van ons vragen?

Een veelzijdige functie met veel verantwoordelijkheid in een organisatie waar eigen initiatief en een proactieve houding ten aanzien van je eigen én organisatieontwikkeling wordt gewaardeerd.

Bovendien heeft jouw werk effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten.

Wij bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring. Een goede werk-privé-balans vinden wij belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren wij in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Naast de centraal aangeboden opleidingen, krijg je een individueel werknemersbudget budget (IWB) dat je kunt inzetten voor verschillende doeleinden.
Het is daarnaast onze intentie om na een aanloopperiode een vaste aanstelling te bieden.

Nog vragen?

Sandy Bogisch, Manager Financial Control & Accounting, vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is telefonisch te bereiken op (026) 352 13 93. Nanette Tollenaar, Hoofd HR-administratie en Servicepunt, weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Je kunt haar bereiken op (026) 352 11 59.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons vóór 11 juni 2021 je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Nanette Tollenaar. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-31.
We kijken ernaar uit jou te ontmoeten!

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.