Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature (Junior) Financial Controller

Collega gezocht

Ben jij een echte financiële professional én een teamplayer, met ervaring in het opstellen van jaarrekeningen en met procesverbeteringen? Ben je proactief en pragmatisch maar ook nauwkeurig en gestructureerd?
Dan gaan we graag met jou in gesprek!

Voor de afdeling Corporate Finance zoeken wij een

(Junior) Financial Controller

voor 32-36 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken, is dat bij ons de vraag centraal staat.
Jij vraagt jezelf iedere dag af hoe je de betrouwbaarheid van de cijfers binnen Cito kunt borgen samen met het team. Daarom probeer jij continu de vraag achter die cijfers te achterhalen.
Welke informatie hebben de stakeholders nodig en hoe kunnen we deze optimaal aanleveren?

Binnen Cito zijn alle financiële werkzaamheden centraal ondergebracht bij de afdeling Corporate Finance. Hieronder vallen onder andere de teams “Financial Control & Accounting”, “Business Control” (waaronder ook Project Control), “Juridische en fiscale zaken” en “Strategische Inkoop”.
Als Financial Controller maak je deel uit van het team “Financial Control & Accounting”.

De boekhouding wordt bijgehouden door het team “Accounting”. Dit team is ook verantwoordelijk voor de maand- en jaarafsluiting van de organisatie. Jij geeft hier echter vanuit jouw expertise ondersteuning aan door analyses en projectmatige werkzaamheden. Je reviewt opgestelde balansspecificaties en stuurt bij, maar werkt ook zelf uit waar nodig en stelt zelfstandig de (geconsolideerde) jaarrekeningen en tussentijdse rapporten op van Stichting Cito en haar dochtervennootschappen (B.V.’s).

Je maakt de vertaalslag van benodigde output naar effectiviteit en efficiency van de geleverde input en ondersteunt ook medewerkers van andere afdelingen in de verrijking van gegevens naar informatie. Daarnaast coördineer je mede de controles door de externe accountant.

Buiten de verslaggevingsmomenten werk je actief mee aan de structurele verbeterslagen rondom de financiële processen binnen de organisatie. Zo willen wij meer werkzaamheden en processen automatiseren en efficiënter laten werken. Daarnaast brengt ook de bedrijfsvoering continue nieuwe uitdagingen met zich mee die in het systeem en in de processen geïmplementeerd moeten worden.

Daarnaast bewaak je mede de liquiditeit van de organisatie en ben je inhoudelijke sparringpartner voor je collega’s van Corporate Finance en andere betrokken afdelingen.

Dit doe je niet alleen, je werkt vaak samen met je collega’s en je wordt gecoacht. De lijnen binnen je team zijn kort en de sfeer is positief en actiegericht.

Wat vragen wij van jou?

We zijn op zoek naar een echte professional en een zelfstandige, gemotiveerde en daadkrachtige collega die zijn energie haalt uit het opstellen van perfecte rapporten en dossiers omtrent cijferverantwoording en die zich daarnaast graag vastbijt in procesvraagstukken. Een frisse wind, scherp en vrolijk, sterk in context denken en met de missie dat er elke dag wel iets beter en eenvoudiger kan werken. Daarbij weet je de verbinding met je collega’s te vinden en hen mee te nemen in de verandering.

Daarnaast vragen wij het volgende van je:
  • Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op minimaal hbo-niveau ((Post) HBO Accountancy, Accountancy Nyenrode, SPD of dergelijke);
  • Het is een duidelijk pre als je ervaring hebt opgedaan bij een accountantsorganisatie (niveau senior assistent accountant); of minimaal 4 – 7 jaar ervaring hebt in een relevante functie binnen een complexe bedrijfsadministratie;
  • Je bent vaktechnisch sterk (o.a. externe verslaggeving (Dutch GAAP); pro-rata BTW; AO/IB);
  • Het is een pré als je vertrouwd bent met Microsoft Dynamics (365 F&O)/Caseware/Power-BI en een bovengemiddelde affiniteit met complexe softwaretoepassingen hebt;
  • Je blijft leergierig, stelt kritische vragen en lost problemen op;
  • Je bent een teamplayer, analytisch sterk en je hebt een onafhankelijke oordeelsvorming;
  • Je bent resultaatgericht, klantgericht en je hebt een hands-on mentaliteit;
  • Je communiceert makkelijk, open en helder; hebt geduld en een gezonde portie humor.

Wat mag jij van ons vragen?

Een veelzijdige functie met veel verantwoordelijkheid in een organisatie waar eigen initiatief en een proactieve houding ten aanzien van je eigen én organisatieontwikkeling wordt gewaardeerd.

Bovendien heeft jouw werk effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten.

Wij bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring. Een goede werk-privé-balans vinden wij belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren wij in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Naast de centraal aangeboden opleidingen, krijg je een individueel werknemersbudget budget (IWB) dat je kunt inzetten voor verschillende doeleinden.
Het is daarnaast onze intentie om na een aanloopperiode een vaste aanstelling te bieden.

Nog vragen?

Sandy Bogisch, Manager Financial Control & Accounting, vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is telefonisch te bereiken op (026) 352 13 93. Nanette Tollenaar, Hoofd HR-administratie, weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Je kunt haar bereiken op (026) 352 11 59.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina. Stuur ons vóór 1 februari 2021 je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Nanette Tollenaar. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-02.