Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Lead Tester / Test Manager

Collega gezocht

Weet jij als geen ander hoe jij kwaliteit inzichtelijk maakt? En wil je al je kennis en ervaring inzetten voor ons complexe applicatielandschap? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Voor Cito B.V. zoeken wij een

Lead Tester / Test Manager

voor 36 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Als Lead Tester / Test Manager doorgrond jij of onze software voldoet aan de door ons en de klant gestelde eisen. Je zorgt voor het opstellen en uitvoeren van functionele-, integratie- en regressietesten. Je ondersteunt de ontwikkelaars bij het maken van geautomatiseerde tests en beoordeelt de functionele- en non-functionele eisen vanuit het testperspectief.

Het eerste wat je merkt als je bij Cito komt werken is dat bij ons de vraag centraal staat. De vraag wat de behoeften van onze opdrachtgevers zijn om precies te zijn. Met het antwoord op die vraag beantwoord jij iedere dag de 'hoe-vraag' . Hoe presteren onze systemen? Hoe veilig zijn ze? En waar zitten de verbeterpunten en risico’s?

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar een Lead Tester/ Test Manager die zijn vak verstaat, goed om kan gaan met veranderingen én stevig in zijn/haar schoenen staat. Daarnaast vragen we van je dat jij:
  • Goed bent in je soft skills. Je kunt op een prettige en heldere wijze communiceren, je bent goed in staat om je omgeving mee te nemen in verbetertrajecten en beschikt over een flinke dosis pro-activiteit;
  • Beschikt over minimaal een HBO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 6 jaar ervaring hebt als uitvoerend tester, testmanager/ test coördinator;
  • Ervaring hebt met het opstellen én implementeren van een mastertest-plan in een middelgrote ontwikkelorganisatie;
  • Beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Binnen de afdeling maken we gebruik van o.a. de Thinkwise Software Factory (Low Code), Visual Studio met o.a. C# en .NET en diverse web technologieën (High Code). We hanteren echter ook het principe “Buy before Build” en maken dus ook gebruik van ingekochte software voor het realiseren van functionaliteiten. Deployment van onze oplossingen doen we in de Azure cloud. Deze mix van technieken is uitdagend en zorgt ervoor dat je veel kunt leren én dat het nooit saai zal zijn om de kwaliteit van het geheel inzichtelijk te maken!

Het is natuurlijk een eis dat je praktische ervaring met moderne testtooling hebt maar het is vooral belangrijk dat je een echte test & kwaliteit mindset meeneemt. Je komt te werken in/met een pool van enthousiaste testers die werken voor verschillende ontwikkelteams van Cito BV. Als Test Manager ben je verantwoordelijk voor de planning, de aansturing en de uitvoering van het testproces en zul je het huidige mastertest-plan verder uitwerken en implementeren. Naast je werkzaamheden als Test Manager zul je echter ook met je voeten in de klei staan door actief deel te nemen aan test werkzaamheden in de teams ten behoeve van o.a. onze Leerling Volgsystemen.

Wat mag jij van ons vragen?

Een rol waarin jij je kennis en vaardigheden in het QA-vakgebied goed kunt door ontwikkelen en een omgeving waar die kennis ook echt gewaardeerd wordt door collega’s en klanten. Jouw werk heeft effect op het leven van mensen. Cito is immers dé specialist op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten.

We bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Nog vragen?

Tijs Latiers, manager Softwareontwikkeling, vertelt je graag meer over deze vacature. Hij is te bereiken op (026) 352 12 04. Helmer Raterink, HR assistent, weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Je kunt haar bereiken op (026) 352 12 69.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Helmer Raterink. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-04.