Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Manager Business Support

Collega gezocht

Ben jij een flexibele manager die staat voor efficiënte processen en die graag meebouwt aan een professionele organisatie? Zet jij je graag in voor een optimale dienstverlening in onze organisatie? Heb jij oog voor zowel de interne als de externe klant? Vind jij het leuk om mensen te motiveren? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor Cito BV zoeken wij een

Manager Business Support

voor 36 uur per week

Cito BV

Cito BV bestaat uit drie businessunits – Uitgeverij, Training & Advies en Toetsketens – met daarnaast een commerciële organisatie en de afdeling Business Support. Elke businessunit heeft een eigen focus en opdracht wat betreft het ontwikkelen en exploiteren van producten en diensten. De commerciële organisatie heeft als opdracht om deze producten en diensten te verkopen aan bestaande en nieuwe klanten en te zorgen voor de complete klantbenadering. De afdeling Business support ondersteunt de business units en de commerciële organisatie bij de ontwikkeling en exploitatie van de producten en diensten. De uitgangspunten van de missie van Cito, bijdragen aan kansengelijkheid, staan centraal. Waarde toevoegen, wendbaarheid en weerbaarheid vormen de lijnen waarop we onze dienstverlening en organisatie afstemmen.

De afdeling Business Support

De afdeling Business Support bestaat uit twee teams en twee stafmedewerkers. Het team Proces support verzorgt in opdracht van de businessunits voor de organisatie rond de ontwikkeling, afname, verwerking en registratie van toetsen, examens, trainingen en certificeringstrajecten. Het team Multimedia support is verantwoordelijk voor de vormgeving van beeldmateriaal, audio en video; in opdracht van de businessunits en de commerciële organisatie.

De functie

Als Manager Business Support zorg jij met jouw mensen van de teams Proces support en Multimedia support voor een adequate dienstverlening aan de externe en interne klanten. Jij vraagt jezelf iedere dag af op welke wijze je met je afdeling een optimale bijdrage kunt leveren aan de producten en de dienstverlening van Cito BV. Daarom probeer jij continu de vraag achter de vraag te achterhalen. Aan welke praktische en betrouwbare dienstverlening is precies behoefte? Hoe kunnen de teams Proces support en Multimedia support bijdragen aan een excellente én efficiënte dienstverlening en bijdragen aan een maximale ontzorging van zowel de interne als de externe klant?

Als manager Business Support ben je onderdeel van het managementteam van Cito BV. Je zet op basis van het beleid van Cito BV de lijnen voor de komende jaren uit voor je eigen afdeling. Iedere dag coach, motiveer en inspireer jij jouw mensen ook om proactief sparringpartner van de business te zijn en ben je hierin zelf het voorbeeld. Je geeft direct leiding aan de medewerkers (14) van het team Proces support, aan de teamleider Multimedia support (13) en aan de staf (2) bestaande uit een inkoper en procesondersteuner. Je rapporteert aan de directeur van Cito BV.

Wat vragen wij van jou?

Je bent een teamspeler, een netwerker en een bouwer. Dankzij jouw overtuigingskracht weet je anderen mee te nemen en draagvlak te creëren. Als manager weet je een solide team neer te zetten. Je stimuleert en begeleidt jouw medewerkers zodanig dat zij zich uitgedaagd voelen om zich verder te ontwikkelen. Je stuurt jouw team dagelijks aan en coacht en stimuleert hen in hun rol als proactieve sparring partner van de business. Natuurlijk voorbeeldgedrag is daarbij essentieel.

Jij brengt het volgende met je mee:
  • een hbo+/wo-werk- en -denkniveau, met een opleiding of achtergrond in de richting van Bedrijfskunde of Procesmanagement;
  • 3 tot 5 jaar leidinggevende ervaring, bij voorkeur binnen een proces-ondersteunende afdeling;
  • ruime ervaring in het optimaliseren en stroomlijnen van processen;
  • affiniteit met en actuele kennis van digitalisering;
  • flexibiliteit, oplossingsgerichtheid en wendbaarheid;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.

Wat mag jij van ons vragen?

Een functie waarin je betrokken wordt bij de ontwikkelingen binnen Cito en mede richting kunt geven aan onze koers. Cito is een kennisorganisatie op het gebied van toetsing. Onze expertise en ervaring zetten wij in om het onderwijs van morgen krachtiger te maken. Vanuit onze drijfveer ‘Gelijke kansen voor iedereen’ ontwikkelen wij objectieve meetinstrumenten die goed en eerlijk inzicht geven in ontwikkeling en mogelijkheden, ongeacht iemands afkomst, status of geld. Met onze toetsen, examens en trainingen ondersteunen we leraren, ouders en werkgevers, zodat leerlingen en professionals het beste uit zichzelf halen. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

Wat bieden wij?

We bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring. Het betreft een functie in schaal 12 met een schaalmaximum van € 5.610,- op basis van 36 uur. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé-balans vinden we belangrijk, dus flexibel en hybride werken is mogelijk. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Naast de centraal aangeboden opleidingen, krijg je een individueel werknemers budget (IWB).

Nog vragen?

Jacqueline Visser, directeur van Cito BV, vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is telefonisch te bereiken op (026) 352 13 01. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Zij zijn bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons vóór 1 december 2021 je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Servicepunt. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-69.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.