SluitenSluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Manager examens voortgezet onderwijs (VO)

Cito logo plectrumVerder

Collega gezocht

Voor de unit Centrale Toetsen en Examens zoeken wij per 1 september 2022 een

manager examens voortgezet onderwijs (VO)

voor 32-36 uur per week

De unit CTE

De unit Centrale Toetsen en Examens (CTE) maakt in opdracht van het ministerie van OCW en EZ de centrale eindexamens voor het voortgezet onderwijs, de Centrale Examens voor het mbo en de Centrale Eindtoets voor het PO (PCET en ACET). Medewerkers van CTE maken samen met ervaren docenten de diverse toetsen en examens. Na vaststelling door het College voor Toetsing en Examens (CvTE) worden ze klaargemaakt voor papieren of digitale uitlevering. Na elke afname analyseert de unit CTE de resultaten en vergelijkt de moeilijkheidsgraad met voorgaande jaren. Cito adviseert hierna het CvTE over de normering. Naast de productie van toetsen en examens doet de unit onderzoek naar en adviseert over de verdere kwaliteitsverhoging en vernieuwing van de toetsen en examens. Ook ondersteunt de unit scholen bij de invoering en afname van digitale toetsen en examens.

De sector VO

De covidpandemie heeft gezorgd voor bijzondere omstandigheden. In 2020 gingen de eindexamens niet door; in 2021 en 2022 wel, maar met aanvullende maatregelen. De langetermijngevolgen voor de centrale examens zijn allesbehalve duidelijk. De maatschappij is in beweging en dit vraagt van CTE wendbaarheid. Voor de komende jaren zijn de belangrijkste aandachtsgebieden het ontwikkelen van (extra) toetsen en examens en het inbedden van vernieuwingen in exameninhoud en -vorm. Het hierover adviseren van de examenketen en het sturen richting een visie op de (middel)lange termijn vragen de komende jaren continu aandacht.

De functie

Door een organisatiewijziging binnen CTE ontstaat de nieuwe functie van manager voortgezet onderwijs. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen aan een agile organisatieonderdeel om in de toekomst flexibeler te kunnen inspelen op de veranderende omgeving. Je initieert, creëert draagvlak en besluit over aanpassingen in het proces van examenproductie die bijdragen aan efficiëntie, met behoud van de kwaliteit van de examens. Je draagt zorg voor het formuleren van beleid voor de (middel)lange termijn, het strategisch managen van de examenketen VO en stimuleert de integratie van vernieuwingen in exameninhoud en -vorm. Je bent eindverantwoordelijk voor de productie van examens, en werkt mee aan een meer wendbare organisatie. Je geeft leiding aan circa tien teamleiders en rapporteert aan de directeur CTE. Je bent lid van het managementteam van de afdeling CTE.

Wat vragen wij van jou?

  • Ruime ervaring in een leidinggevende positie, ervaring in indirect leidinggeven is een pre
  • Kennis van het scholenveld en de stakeholders in het voortgezet onderwijs
  • Ervaring met bestuurlijke processen gerelateerd aan het onderwijs
  • Ervaring met verandermanagement in een organisatie met hoogopgeleide professionals
  • Ervaring met het initiëren en realiseren van procesverbeteringen en inhoudelijke vernieuwingen
  • Inzicht in organisatorische, financieel-economische aspecten van bedrijfsvoering
  • Academisch werk- en denkniveau
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit

Wat mag jij van ons vragen?

Een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid en ruimte om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen met inschaling als Leidinggevende IIC in schaal 14 (maximaal € 6.848,00 bruto per maand). Daarboven ontvang je 8% vakantietoeslag en word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Tot onze secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer flexibele werktijden. Bovendien krijg je de beschikking over een individueel werknemersbudget (IWB). Dit budget zet je bijvoorbeeld in voor een opleiding of extra verlof.

Nog vragen?

Hester van Twillert vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is te bereiken op 06 29 03 42 61. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Het Servicepunt is bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. het Servicepunt vóór 15 juli 2022. Vermeld hierbij vacaturenummer 22-21.

We kijken uit naar je reactie!

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst, interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.