SluitenSluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Manager procesvoering

Cito logo plectrumVerder

Collega gezocht

Voor de unit Centrale Toetsen en Examens zoeken wij per 1 september 2022 een

manager procesvoering

voor 32-36 uur per week

De unit CTE

De unit Centrale Toetsen en Examens (CTE) maakt in opdracht van het ministerie van OCW en EZ de centrale eindexamens voor het voortgezet onderwijs, de Centrale Examens voor het mbo en de Centrale Eindtoets voor het PO (PCET en ACET). Medewerkers van CTE maken samen met ervaren docenten de diverse toetsen en examens. Na vaststelling door het College voor Toetsing en Examens (CvTE) worden ze klaargemaakt voor papieren of digitale uitlevering. Na elke afname analyseert de unit CTE de resultaten en vergelijkt de moeilijkheidsgraad met voorgaande jaren. Cito adviseert hierna het CvTE over de normering. Naast de productie van toetsen en examens doet de unit onderzoek naar en adviseert over de verdere kwaliteitsverhoging en vernieuwing van de toetsen en examens. Ook ondersteunt de unit scholen bij de invoering en afname van digitale toetsen en examens.

De opdracht

Voor CTE is het van levensbelang om wendbaar te blijven. Dat vraagt een efficiënt en effectief examenontwikkelproces. Zeker nu de omstandigheden door corona zijn gewijzigd en van CTE meer productie en flexibiliteit wordt gevraagd. De grote uitdaging van de komende jaren is het doorvoeren van procesverbeteringen in het gehele proces van constructie tot het uitleveren van toetsen en examens. De verbetering zal gericht moeten zijn op een optimale inrichting van dit proces en daarmee de realisatie van de organisatiedoelen. Voor een optimale inrichting is een modernisering van het ICT-landschap noodzakelijk.

De functie

Door een organisatiewijziging binnen CTE ontstaat de nieuwe functie van manager procesvoering. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren en implementeren van de processen en systemen binnen de gehele keten van examenconstructie en -productie zodanig dat de examenproducten op tijd en conform afspraken geleverd worden aan de examenketen. Je stuurt vanuit de business op een ICT-visie voor de (middel)lange termijn en het implementeren van de ICT-roadmap ter ondersteuning van de constructie- en productieketen. Daarnaast ben je operationeel verantwoordelijk voor alle ondersteunende taken en werkzaamheden die centraal zijn belegd binnen de unit CTE en niet tot de inhoudelijke productietaak van de sector- en vakteams behoren. Denk aan procesondersteuning, screening en logistiek & beveiliging.

Je geeft hiërarchisch leiding aan het huidige bedrijfsbureau CTE (26,2 FTE) en je rapporteert aan de directeur CTE. Je bent lid van het managementteam van de unit CTE.

Wat vragen wij van jou?

  • Ruime ervaring in een leidinggevende positie
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in business consultancy, proces- en/of changemanagement
  • Minimaal Lean (Six Sigma) Green Belt gecertificeerd, bij voorkeur niveau Black Belt
  • Een bewezen effectieve aanpak en het doorzettingsvermogen om projecten tot een goed einde te brengen
  • Academisch werk- en denkniveau
  • Gedrevenheid: denkend in mogelijkheden met een sterk zelfstartend vermogen
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden

Wat mag jij van ons vragen?

Een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid en ruimte om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen met inschaling als Leidinggevende IIC in schaal 14 (maximaal € 6.848,00 bruto per maand). Daarboven ontvang je 8% vakantietoeslag en word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Tot onze secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer flexibele werktijden. Bovendien krijg je de beschikking over een individueel werknemersbudget (IWB). Dit budget zet je bijvoorbeeld in voor een opleiding of extra verlof.

Nog vragen?

Hester van Twillert vertelt je graag meer over deze vacature. Zij is te bereiken op 06 29 03 42 61. Ons Servicepunt weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Het Servicepunt is bereikbaar op (026) 352 78 89 of via vacatures@cito.nl.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. het Servicepunt vóór 15 juli 2022. Vermeld hierbij vacaturenummer 22-22.

We kijken uit naar je reactie!

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst, interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.