Sluiten
Middelbaar beroepsonderwijs en Hoger onderwijs

Collega's gezocht

Vacature Medior Tester

Collega gezocht

Weet jij als geen ander hoe je kwaliteit inzichtelijk maakt? En zoek jij het antwoord op de vraag hoe wij het vakgebied Testen binnen Cito verder kunnen professionaliseren? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Voor de afdeling Softwareontwikkeling zoeken wij een

Medior Tester

voor 36 uur per week

Welke vraag stel jij jezelf iedere dag?

Als Tester doorgrond jij of onze software voldoet aan de door ons en de klant gestelde eisen. Je zorgt voor het opstellen en uitvoeren van functionele-, integratie- en regressietesten. Je ondersteunt de ontwikkelaars bij het maken van geautomatiseerde tests en beoordeelt de functionele- en non-functionele eisen vanuit het testperspectief.

Het eerste wat jij merkt als je bij Cito komt werken is dat bij ons de vraag centraal staat. De vraag wat de behoeften van onze opdrachtgevers zijn om precies te zijn. Met het antwoord op die vraag beantwoord jij iedere dag de 'hoe-vraag'. Hoe presteren onze systemen? Hoe veilig zijn ze? En waar zitten de verbeterpunten en risico’s?

Je collega’s

Jouw thuisbasis is het ontwikkelteam Analyse. Dit scrumteam ontwikkelt en beheert het kritische systeem voor de correcte en efficiënte verwerking van afnameresultaten waaronder die van het Centraal Examen. Je zult naast de werkzaamheden in je team ook regelmatig samenwerken met de collega’s van andere ontwikkelteams aan diverse producten en diensten. Hieronder zijn enkele leden van ontwikkelteam Analyse aan het woord.

“Als Product Owner werk ik nauw samen met verschillende stakeholders en met iedereen uit het scrumteam. Ik geloof in het creatieve vermogen van mijn team en geef hun daarom kaders en een inhoudelijk gedreven pad waar we met software heen gaan, maar vertrouw op de expertise van mijn team in het aandragen van mooie concrete oplossingen voor de implementatie van die plannen. Ik ben geen Product Owner op afstand, het team kan mij altijd bereiken. Als schakel tussen de stakeholders en het team neem ik de wensen van de stakeholders in ogenschouw en betrek ik ze bij het team en de ontwikkeling. Hierbij zorg ik ervoor dat het team zich volledig kan richten op de ontwikkeling van een prachtig product.”
(Iris Smits, Product Owner)

“Als testers zijn wij, met alle teamleden samen, bezig om continue inzicht te geven in kwaliteit. We testen diverse systemen in SCRUM-teams met Azure DevOps en soapUI. In deze omgeving is het belangrijk proactief met alle stakeholders te communiceren. Als testers zijn we binnen Stichting Cito actief bezig met testprocesverbetering. Voor de komende tijd ligt onze focus op het automatiseren van API testing.”
(Jeroen van Swambagt en Danny Joosten, Testengineers)

“Een Scrum Master vertrouwt op de kracht van het team en de kracht van de teamleden zelf. Sámen bereikt het team elke dag weer meer. Binnen de gestelde kaders maakt het team de juiste keuzes. Het team is open naar de betrokken stakeholders, want aan hen leveren we onze eindproducten met maximale toegevoegde waarde. De mens en het team staan voorop, en dáárom zijn onze resultaten zo goed. Wanneer het nodig is, ondersteun ik het team.”
(Maickel van den Berg, Scrum Master)

Wat vragen wij van jou?

Voor deze functie zijn we op zoek naar een Medior Tester die zijn vak verstaat en veel wil leren. Daarnaast vragen we van je dat jij:
  • Goed bent in je soft skills zoals een prettige en heldere wijze van communiceren, beschikt over een flinke dosis pro-activiteit, leergierig & nieuwsgierig bent en goed in een team kunt werken;
  • Een hbo-diploma (Bedrijfs) Informatica (of gelijkwaardig) op zak hebt;
  • Minimaal 2 jaar ervaring hebt in een Testfunctie;
  • Uitstekend uit de voeten kan met testmethodes, testtechnieken en testhulpmiddelen in een DevOps omgeving. T-MAP, ISTQB en API Testing zijn voor jou geen onbekende begrippen;
  • Ervaring hebt in een Microsoft omgeving. Wij gebruiken Visual Studio, Azure en Azure DevOps;
  • Je vakkennis en vaardigheden op het testvakgebied verder wilt verbreden en verdiepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Test Automatisering (o.a. Soap UI, Neoload), Test Strategie ontwikkeling, Security Testen, Integratie Testen etc. We verwachten dat je zelf de regie neemt over je eigen ontwikkeling.

Het is zeker een pré als jij beschikt over ervaring in het inrichten van automatische testen op back-end van systemen. Daarnaast werk jij graag in een Scrumteam, waarbij je focus houdt op het bereiken van het sprintdoel. Is er extra werk nodig, dan ben jij bereid dat te verzetten, zeker als de deadline daarom vraagt. En zit er een collega met de handen in het haar? Dan help jij graag orde op zaken te stellen. Je bent overtuigd dat we de kwaliteit van onze producten hoog moeten houden en je zorgt er dan ook voor dat je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Wat mag jij van ons vragen?

Een functie waarin jij je kennis en vaardigheden in het QA-vakgebied goed kunt door ontwikkelen en een omgeving waar die kennis ook echt gewaardeerd wordt door collega’s en klanten. Jouw werk heeft effect op het leven van mensen. Stichting Cito is immers dé organisatie op het gebied van goed en eerlijk toetsen en het objectief meten van mogelijkheden en talenten en daarmee helpen we leerlingen en professionals het beste uit zichzelf te halen en richting te geven aan hun toekomst. Complex? Ja, regelmatig. Saai? Nooit!

We bieden je een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring. Daarnaast word je opgenomen in het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Een goede werk-privé balans vinden we belangrijk, dus flexibel werken behoort tot de mogelijkheden. Tot slot investeren we in goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

Nog vragen?

Tijs Latiers, manager Softwareontwikkeling, vertelt je graag meer over deze vacature. Hij is te bereiken op (026) 352 12 04. Helmer Raterink, HR Assistent, weet alle ins en outs over de sollicitatieprocedure. Je kunt hem bereiken op (026) 352 12 69.

Wil je solliciteren?

Vul dan het sollicitatieformulier in. Het formulier vind je onderaan deze pagina.
Stuur ons je sollicitatiebrief met een recent curriculum vitae samen met het sollicitatieformulier t.a.v. Helmer Raterink. Vermeld hierbij vacaturenummer 21-20.